Ποδόσφαιρο

Πάρτι των «παρτενοπέι» στην Φρανκφούρτη [vid]

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 23:53

Η Νάπολι νίκησε άνετα 2-0 την Άιντραχτ και είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Πάρτι των «παρτενοπέι» στην Φρανκφούρτη [vid]

Στην Ιταλία είναι 15 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ίντερ. Αλλά, η φετινή Νάπολι είναι μια ομάδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει φτιάξει ένα σύνολο που δεν «καταλαβαίνει» ούτε από αντιπάλους, ούτε από έδρες. Έτσι, πήγε στην Φρανκφούρτη και νίκησε με επιβλητική εμφάνιση 2-0 την Άιντραχτ. Κατά συνέπεια, έχει εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση, την προημιτελική, του UEFA Champions League.

Οι «παρτενοπέι» από το ξεκίνημα του ματς ήταν καλύτεροι. Το έδειξαν και κόντρα στη γερμανική ομάδα. Η Νάπολι ήταν η ομάδα που έκανε ό,τι ήθελε στο ματς. Ήταν η ομάδα από την αρχή που επέβαλλε το ρυθμό της, που είχε τις φάσεις, που είχε τα γκολ. Κι όλα αυτά, με δοκάρι του Λοσάνο στο 34' και χαμένο πέναλτι από τον Κβαρατσχέλια στο 36', το οποίο απέκρουσε ο Τραπ!

Ωστόσο, η ομάδα του Σπαλέτι έχει τεράστιο επιθετικό ταλέντο. Στο 40' ο Λοσάνο βγήκε από τα δεξιά, έκανε παράλληλη σέντρα και ο Οσιμέν πλάσαρε για το 0-1. Επίσης, στο 42' έγινε μια αντίστοιχη φάση, με τον Νιγηριανό να είναι οριακά σε θέση οφσάιντ πριν σκοράρει. Όχι πώς το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Πάλι η Νάπολι είχε τις ευκαιρίες.

Καθώς στο 55' ο Τραπ σταμάτησε τον Λοσάνο, ενώ στο 56' ο Κβαρατσχέλια δεν μπόρεσε εκ νέου να νικήσει τον Τραπ. Όλα τελείωσαν, ουσιαστικά, στο 58' με την αποβολή του Κόλο Μουανί, για πάτημα με τις τάπες στον αστράγαλο του Ανγκισά! Ωστόσο, το 0-2 έβαλε τέλος στην σεμνή… τελετή. Μιας και στο 65' ο Κβαρατσχέλια έδωσε πάσα με τακουνάκι για τον Ντι Λορέντζο που πλάσαρε εύστοχα για το δεύτερο γκολ της Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» άγγιξαν το 0-3 στο 72' με τον Ανγκισά. Το μόνο που έκανε η ομάδα της Φρανκφούρτης ήταν η ευκαιρία του Καμάντα στο 82', αλλά ο Μερέτ αντέδρασε σωστά.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Μπούτα (69' Κνάουφ), Καμάντα, Σο, Μαξ (90'+2 Λενζ), Λίντστρεμ (69' Μπορέ), Γκέτσε (81' Αλιντού), Κόλο Μουανί.

ΝΑΠΟΛΙ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Ανγκισά (80' Εντομπελέ), Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80' Ελμάς), Οσιμέν (84' Σιμεόνε), Κβαρατσκέλια (84' Πολιτάνο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr