Ποδόσφαιρο

Καθυστερεί η «πρώτη» του Γκράθια στην Λιντς [vid]

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 21:49

Στον… αέρα για το ντέρμπι παραμονής με την Σαουθάμπτον ο Ισπανός καθώς δεν έχει τελειώσει με την άδεια εργασίας.

Καθυστερεί η «πρώτη» του Γκράθια στην Λιντς [vid]

Ένα καινούργιο θέμα προέκυψε για την Λιντς σε ό,τι αφορά τον προπονητή της. Καθώς τα «παγώνια» μετά την αποχώρηση του Μαρς έδωσαν τα… χέρια με τον Χάβι Γκράθια. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να κοουτσάρει την νέα ομάδα του, στο σαββατιάτικο ματς με την Σαουθάμπτον στο «Elland Road». Ένα διαδικαστικό θέμα θέτει εν αμφιβόλω το ντεμπούτο του στον πάγκο της Λιντς.

Αυτό έχει να κάνει με την άδεια εργασίας. Διότι μετά το Brexit έχουν αλλάξει λίγο τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις στο Νησί, αναφορικά με την άδεια εργασίας. Ο 52χρονος Ίβηρας προπονητής δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την απευθείας άδεια εργασίας. Σύμφωνα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο της FA (σ.σ.: Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) αυτή χορηγείται απευθείας σε προπονητής με τουλάχιστον 36 μήνες εργασίας στην Αγγλία ή 24 σερί, την τελευταία πενταετία. Κάτι που δεν ισχύει με τον Γκράθια.

Κατά συνέπεια, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η υπόθεση εξετάζεται από την ειδική επιτροπή κατόπιν σχετικού αιτήματος. Σε αυτό το ενδεχόμενο, παραμένει άγνωστο εάν θα μπορέσει να κερδίσει ο Ισπανός κόουτς τη «μάχη» με το χρόνο, ώστε να είναι κανονικά στον πάγκο της Λιντς, το Σάββατο κόντρα στην Σαουθάμπτον. Πάντως, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει πάρει την άδεια, θεωρητικά ο Χάβι Γκράθια δεν μπορεί ούτε να προπονήσει τα «παγώνια».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr