Ποδόσφαιρο

Προβάδισμα των «νερατζούρι» για την πρόκριση [vid]

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 23:57

Ο Λουκάκου ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Ιντζάγκι καθώς πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Ίντερ κόντρα στην Πόρτο.

Προβάδισμα των «νερατζούρι» για την πρόκριση [vid]

Ένα γκολ, μια αποβολή και τρεις πρωταγωνιστές στο «Giuseppe Meazza». Διότι αυτά ήταν σε τίτλους, τα γεγονότα του ματς στο Μιλάνο ανάμεσα σε Ίντερ και Πόρτο. Ο Ιντζάγκι δικαιώθηκε με την αλλαγή του Λουκάκου που πέτυχε το «χρυσό» που έδωσε στους «νερατζούρι» μια σημαντική νίκη.

Ωστόσο, τα εύσημα ανήκουν τόσο στον Ονάνα και στον Κόστα. Αμφότεροι έκαναν μεγάλες επεμβάσεις στο ματς. Τέλος, έστω και αν ήταν αρνητικός, στους πρωταγωνιστές συγκαταλέγεται και ο Οτάβιο που αποβλήθηκε στο 78' με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Μιας και η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το ματς ήταν ανοικτό. Οι Ιταλοί είχαν την πρώτη σπουδαία φάση με τον Λαουτάρο στο 13', αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων. Ακόμη στο 18' ο Τσαλχάνογλου απείλησε από την πλευρά του, όμως ο Κόστα έδιωξε σε κόρνερ. Τεράστια ευκαιρία είχαν οι «δράκοι» στο 37' με τον Γκρούγιτς να απειλεί και τον Ονάνα να επεμβαίνει. Στην εξέλιξη, ο Γκαλένο δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την αδιανόητη επέμβαση του Κόστα, στην κεφαλιά του Μπαστόνι!

Οι φάσεις, εκατέρωθεν, συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος. Στο 52' ήταν η σειρά του Μπαρέλα να απειλήσει. Αλλά το ίδιο έκανε και η Πόρτο στο 57'. Με τον Ονάνα να κάνει μια απίστευτη επέμβαση! Διπλή προσπάθεια του Ζαϊντού και μετά του Ταρεμί, αλλά ο Ονάνα είπε… όχι και στα τρία σουτ! Όπως αναφέραμε, η αποβολή του Οτάβιο (78') για πάτημα στον Τσαλχάνογλου άλλαξε τις αριθμητικές υπηρεσίες. Η Ίντερ πίεσε και στο 86' βρήκε το γκολ. Σέντρα του Νταρμιάν, κεφαλιά του Λουκάκου στο δεξί δοκάρι. Ο Βέλγος πήρε το… ριμπάουντ και νίκησε τον Ντιόγκο Κόστα για το 1-0.

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ (81' Ντάμφριες), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μιχιταριάν (72' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (58' Γκόσενς), Μαρτίνες, Τζέκο (58' Λουκάκου).

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Ζοάο Μάριο (90'+2 Μπόρχες), Πέπε, Μαρκάνο, ΖαΪντού, Οτάβιο, Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Γκαλένο (51' Εβανίλσον), Πεπέ, Ταρεμί (83' Γουέντελ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr