Ποδόσφαιρο

Έγραψε ιστορία η ΑΕΚ Λάρνακας [vids]

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 21:36

Η κυπριακή ομάδα συνέχισε το αήττητο κόντρα στην Ντνίπρο και πέρασε στους «16» του Europa Conference League.

Έγραψε ιστορία η ΑΕΚ Λάρνακας [vids]

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα φέτος έχει διάθεση να πάει πολύ μακριά όσον αφορά στην Ευρώπη. Το… ταξίδι που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο συνεχίζεται. Πλέον, η ομάδα της Λάρνακας βρίσκεται στη φάση των «16» του Europa Conference League. Διότι κατάφερε να μείνει αήττητη και στο τέταρτο φετινό ματς με την Ντνίπρο. Μετά τις δύο νίκες στα προκριματικά του Europa League, αλλά κι εκείνη στο πρώτο ματς στην «Αρένα» της Λάρνακας, αυτή τη φορά δεν επικράτησε. Ωστόσο, η «λευκή» ισοπαλία 0-0 στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, της έδωσε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Το δεύτερο «μπαμ» έγινε από την Σέριφ Τίρασπολ. Η «βόμβα» έχει να κάνει με τον τρόπο της πρόκρισης. Η ομάδα από τη Μολδαβία είχε ηττηθεί στο γήπεδό της. Απόψε βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όμως ισοφάρισε άμεσα. Επίσης, με γκολ στο φινάλε του πρώτου και στις αρχές του δευτέρου, νίκησε 3-1 με ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Εκεί θα βρίσκεται και η Λάτσιο. Η ομάδα από τη Ρώμη μπορεί να μην νίκησε την Κλουζ στη Ρουμανία, αλλά με το ισόπαλο 0-0 προκρίθηκε. Διότι είχε νικήσει 1-0 στο «Olimpico».

Τέλος, στο ζευγάρι της Άντερλεχτ με την Λουντογκόρετς, τα 90 λεπτά δεν ήταν αρκετά. Καθώς στην κανονική διάρκεια οι Βέλγοι επικράτησαν 2-1, αλλά οι Βούλγαροι με το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς, είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στο έξτρα ημίωρο. Ωστόσο στη «ρωσική ρουλέτα» οι Βέλγοι έκαναν 3/3, ενώ οι Βούλγαροι 0/3 και η Άντερλεχτ πέρασε!

Άντερλεχτ-Λουντογκόρετς πέν. 3-0 (παρ., κ.α. 2-1)

(13' αυτ. Ρούσο, 68' Φέρσχερεν - 71' Τιάγκο)

Κλουζ-Λάτσιο 0-0

Ντνίπρο-ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

Παρτιζάν-Σερίφ Τιράσπολ 1-3

(13' Μενίγκ - 22' πέν. Μπαντόλο, 45'+1 , 47' Ντιόπ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr