Ποδόσφαιρο

Η φανέλα των Γιουβέντους και Σπόρτινγκ «μίλησε» [vids]

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 21:56

Με show του Ντι Μαρία οι «μπιανκονέρι» πέρασαν, όπως και τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας. Άντεξε η Σεβίλλη στην Ολλανδία.

Η φανέλα των Γιουβέντους και Σπόρτινγκ «μίλησε» [vids]

Τα αποτελέσματα στις πρώτες αναμετρήσεις των play off του Europa League είχαν αφήσει ανοικτές τις ρεβάνς. Διότι όλα έδειχναν πώς θα γίνονταν «μάχη» σε αρκετά γήπεδα. Αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη στον βαθμό που ήταν αναμενόμενο. Καταρχάς, η Γιουβέντους με τον εκπληκτικό Ντι Μαρία να κάνει χατ τρικ, νίκησε 3-0 την Ναντ στην Γαλλία. Ωστόσο ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική η αποβολή του Παλουά στο 18', με απευθείας κόκκινη κάρτα, με το σκορ στο 0-1.

Ίδιο σκηνικό και στη Δανία. Η Σπόρτινγκ συνέτριψε 4-0 την Μίντιλαντ πανηγυρικά και συνεχίζει στους «16» της διοργάνωσης. Αλλά, η αποβολή του Παουλίνιο της Μίντιλαντ με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα δίλεπτο (36' και 38'), άλλαξε τα δεδομένα και καθόρισε την έκβαση του ματς, ειδικά το εύρος της νίκης των «λιονταριών».

Στην Ολλανδία, η PSV άργησε να πιστέψει στην πρόκριση. Διότι σκόραρε δύο φορές. Όμως αμφότερες ήρθαν μετά το 75', με το δεύτερο στο 90'+5. Άρα, οι Ισπανοί κράτησαν το αβαντάζ από το υπέρ τους 3-0 στην πρώτη αναμέτρηση και προκρίθηκαν.

Το ματς που «έκλεψε» τα φώτα ωστόσο ήταν αυτό ανάμεσα σε Μονακό και Λεβερκούζεν. Οι Μονεγάσκοι είχαν νικήσει 3-2 στη «Bay Arena», αλλά το ίδιο έκανε και η Μπάγερ στο Πριγκιπάτο. Με την διαδικασία της πρόκρισης να κρίνεται μετά τα 90 λεπτά. Όχι όμως στην παράταση, αλλά στα πέναλτι. Εκεί όπου οι Γερμανοί ήταν απολύτως ψύχραιμοι και εύστοχοι σε όλες τις εκτελέσεις. Έτσι ολοκλήρωσαν την ανατροπή της πρόκρισης.

Ναντ - Γιουβέντους 0-3

(5', 20' πέν., 78' Ντι Μαρία)

Μίντιλαντ - Σπόρτινγκ 0-4

(21' Κόατες, 50', 77' Πέδρο Γκονσάλβες, 85' αυτ. Γκάρτενμαν)

Αϊντχόφεν - Σεβίλλη 2-0

(76' Ντε Γιόνγκ, 90'+5 Φάμπιο Σίλβα)

Μονακό - Λεβερκούζεν πέν. 3-5 (παρ., κ.α. 2-3)

(19' πέν. Μπεν Γεντέρ, 84' Εμπολό - 13' Βιρτζ, 21' Παλάσιος, 58' Αντλί)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr