Ποδόσφαιρο

«Διπλό» με... μπαλωθιές του Τοράλ [vids]

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 18:47

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τον Ιωνικό στη Νεάπολη με δύο γκολ μετά το 83' και τον κράτησε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

«Διπλό» με... μπαλωθιές του Τοράλ [vids]

Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο πέτυχε ο ΟΦΗ στη Νεάπολη. Η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 2-0 τον Ιωνικό, με δύο γκολ μετά το 83'. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο +12 από τη ζώνη του υποβιβασμού και σε πολύ μεγάλο βαθμό να εξασφαλίσει και μαθηματικά την απεμπλοκή του από κάθε περιπέτεια σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα, οι Νικαιώτες που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, παρέμειναν μεν εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, αλλά δε μόλις έναν πόντο πάνω από αυτή.

Ο Μάντζης με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε γκολ στο 25', αλλά αυτό δεν μέτρησε. Ο λόγος; Ο φορ του Ιωνικού ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο ΟΦΗ αντέδρασε μετά το γκολ. Είχε μια καλή φάση στο 31' με τον Μπαλογιάννη, αλλά ο Χουτεσιώτης του είπε… όχι. Επιπλέον, στο 45' ο Μπάκιτς σημάδεψε το δοκάρι του γκολκίπερ του Ιωνικού!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια φάση που σήκωσε συζήτηση. Αρχικά ο διαιτητής Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι του Βούρου στον Φατινγκά και απέβαλλε τον αμυντικό του ΟΦΗ. Ωστόσο, το VAR πήρε πίσω την υπόδειξη, καθώς ο παίκτης της ομάδας της Νίκαιας έχασε την ισορροπία του. Στη συνέχεια, είχαν μια ακόμη ευκαιρία με τον Σεμπά.

Στο 81', όμως, και μετά από υπόδειξη του VAR, καταλογίστηκε πέναλτι από το πάτημα του Μπουενά στον Πασαλίδη. Ο Τοράλ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 0-1 στο 83'.

Ακόμη, στο 90'+2 ο Μπαλογιάννης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λοβέρα, γύρισε την μπάλα και ο Τοράλ έκανε δύο, τόσο τα δικά του γκολ όσο και του ΟΦΗ. Το ματς στην Νίκαια έληξε με τον Βαλεριάνο να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται στο 90'+8.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μπουενά (84' Μασάς), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Βαλεριάνος, Κάνιας (84' Κάνιας), Σάκιτς, Φαντιγκά, Σεμπά (90'+3 Ελευθεριάδης), Μάντζης (67' Μάντζης).

ΟΦΗ (Βλάντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Τσιλιανίδης (85' Μαρινάκης), Μπαλογιάννης, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ (90'+5 Γκρόνινγκ) , Ντίκο (83' Μοσκέρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr