Ποδόσφαιρο

Glory, glory Man United [vids]

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 20:39

Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 2-0 την Νιούκαστλ στο «Wembley» και κατέκτησαν τίτλο μετά από 6 χρόνια.

Glory, glory Man United [vids]

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν 2022-23 στο Νησί πήγε στο Μάντσεστερ. Πιο συγκεκριμένα, στα χέρια των παικτών της Γιουνάιτεντ. Στον τελικό του «Wembley» νίκησαν 2-0 την Νιούκαστλ που παραμένει χωρίς τίτλο για πολλές δεκαετίες. Ειδικότερα αυτό ήταν το 6ο Qarabao Cup στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».

Η Νιούκαστλ μπήκε καλύτερα στο ματς. Έδειξε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δείχνει πώς είχε… μείνει στην πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Με πιο χαρακτηριστικές στιγμές, τόσο εκείνη με τον Σαρ στο 26' όσο και την άλλη με τον Σεν-Μαξιμέν στο 32'.

Στη δεύτερη, δε, ο Ντε Χέα έκανε σπουδαία επέμβαση. Ένα λεπτό αργότερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν φάουλ από τα αριστερά

Το εκτέλεσε ο Σο και ο Κασεμίρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Η φάση εξετάστηκε λεπτομερώς από το VAR που κατακύρωσε το γκολ της Γιουνάιτεντ. Επιπλέον, στο 39' ο Ράσφορντ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπότμαν και κατέληξε στα δίχτα του Κάριους για το 2-0 υπέρ της ομάδας του Τεν Χάαγκ.

Το πρώτο μέρος έληξε με το σουτ του Βέγκχορστ εκτός περιοχής και τη μεγάλη επέμβαση του Κάριους.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Διότι οι «καρακάξες» πίεσαν πολύ και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς. Με την κατοχή να είναι στο 61% υπέρ τους, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στο «Wembley». Αν και η Νιούκαστλ πίεζε και είχε μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο, γκολ δεν πέτυχε. Οι λόγοι δύο… Βιαστικά τελειώματα μεν, εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντε Χέα δε. Αλλά και η Μάντσεστερ είχε και την τύχη με το μέρος της.

Ειδικά στο 88' και το σουτ του Μέρφι εκτός περιοχής, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα αλλά πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr