Ποδόσφαιρο

Με την… υπογραφή του Ουάρντα στα play off της Ευρώπης [vid]

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 20:49

Το γκολ του Ουάρντα στο 90'+7 χάρισε στον Απόλλωνα τη νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Με την… υπογραφή του Ουάρντα στα play off της Ευρώπης [vid]

Η δεύτερη σερί επίσκεψη της ΑΕΚ στο στάδιο «Alfamega» της Λεμεσού είχε το ίδιο αποτέλεσμα! Ήττα για την ομάδα της Λάρνακας ξανά, με το ίδιο σκορ (2-1), αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα, μετά την πρώτη από την ΑΕ Λεμεσού. Η μοναδική διαφορά ήταν πώς το ματς της Καθαράς Δευτέρας κρίθηκε με γκολ στο φινάλε των καθυστερήσεων (90'+7) από τον Ουάρντα. Έτσι η ΑΕΚ έχασε… έδαφος στη «μάχη» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Όσον αφορά στους περσινούς πρωταθλητές Κύπρου, οριστικοποίησαν την παρουσία τους στα play off για την έξοδο στην Ευρώπη. Δηλαδή στην πρώτη εξάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν τις καλές του στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, τόσο ο Απόλλων Λεμεσού όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0). Μιας και οι Γιοβάνοβιτς και Πίριτς αντέδρασαν σωστά και κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Όμως η αποβολή του Χαμάς στο 50' άλλαξε τα δεδομένα. Αν και θα περίμενε κανείς πώς ο Απόλλων με δέκα παίκτες θα κλείνονταν, αυτό δεν συνέβη τελικά. Έτσι, στο 63' ο Πίριτς απέκρουσε το σουτ του Πίττα, αλλά ο Ντόνιο σε δεύτερο χρόνο πέτυχε το 1-0.

Μετά το γκολ του Απόλλωνα, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές. Πίεσε περισσότερο στο σημείο εκείνο και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Πιο συγκεκριμένα, στο 76' έγινε το 1-1. Σέντρα του Φαράζ, πλασέ του Μιλίτσεβιτς και 1-1. Επιπλέον, η ομάδα της Λάρνακας δεν σταμάτησε να πιέζει. Έτσι, το ματς μεταφέρθηκε γύρω από την περιοχή του Γιοβάνοβιτς. Αλλά στο 90'+7 ο Βα έβγαλε τον Ουάρντα στο κενό χώρο που πλάσαρε εύστοχα τον Πίριτς, δίνοντας τη νίκη στον Απόλλωνα με 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Μπογκτάν Αντόνε): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (46' Εκπολό), Ρομπέρζ, Πεϊμπέρνς, Χαμάς, Ίλιεφ (66' Αρτυματάς), Χ. Κυριάκου, Ουάρντα, Πίττας (87'Βα), Ντόνιο (66′ Κολ), Χέντι (55′ Σαχάρ).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Εγγλέζου (62' Ναούμ), Πονς (90' Σανχούρχο), Λέντες, Τρισκόφσκι (90' Μάμας), Ροσάλες (72'Φαράζ), Γιάκολις (72' Νίκολις), Λo.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr