Ποδόσφαιρο

Θρίαμβος της Ομόνοιας και ανατροπή-πρόκριση στα ημιτελικά [vid]

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 20:32

Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0, ανέτρεψαν την ήττα 2-1 του πρώτο ματς και συνεχίζουν για να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους.

Θρίαμβος της Ομόνοιας και ανατροπή-πρόκριση στα ημιτελικά [vid]

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση πήρε η Ομόνοια. Αν και ο ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς, ως φιλοξενούμενος στο «ΓΣΠ», σήμερα οι «πράσινοι» ανέτρεψαν τα δεδομένα. Επικράτησαν 2-0 στον επαναληπτικό προημιτελικά. Με το γκολ της πρόκρισης στο 90'+8, με πέναλτι, που έκρινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Όπως και την ευκαιρία που θα έχει η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα της, στο κύπελλο Κύπρου. Επιπλέον, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έβαλε… τέλος στο αήττητο σερί που «έτρεχαν» απέναντί της οι «γαλαζοκίτρινοι».

Η ρεβάνς είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Με την Ομόνοια να δείχνει πώς είχε διάθεση να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου ματς. Το γκολ του Ανσαριφάρντ, με κεφαλιά στο 12', μετά τη σέντρα του Μάθιους άλλαξε τα δεδομένα. Αν και η πλευρά του ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκε για τη μη τήρηση του Fair Play, καθώς ήταν πεσμένος στο χορτάρι ο Μαρκίνιος. Ο ΑΠΟΕΛ μετά το γκολ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά η Ομόνοια αμύνθηκε σωστά και διατήρησε το προβάδισμα.

Το συγκρότημα του Αυγουστή άγγιξε το 2-0 στο 67'. Μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο σκόρερ Ανσαριφάρντ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπέλετς! Η «απάντηση» για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 69' με τον Φαμπιάνο να αποκρούει το σουτ του Μακέντα, από το ύψος του πέναλτι! Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο 75', με τον Κβιλιτάια.

Επιπλέον, εκεί που όλα έδειχναν πώς το ματς θα λήξει 1-0 και η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση, η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι στο 90'+4. Στο γύρισμα του Λοΐζου, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντβάλι. Ο Μαρκέτι καταλόγισε το πέναλτι. Στο 90'+8, ωστόσο, ο Μπέζους το εκτέλεσε, ευστόχησε και χάρισε στους «πράσινους», την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ (46' Σούσιτς), Κοσταντίνοφ, Νταουσβίλι (46' Σαρφό), Βιγιαφάνιες, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (54' Κβιλιτάια), Μακέντα.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Παναγιώτου, Γιούστε, Κίτσος, Koύσουλος, Μπασιρού (72' Χαραλάμπους), Λοΐζου (90'+9 Μίλετιτς), Παπουλής (79' Ζαχαρίου), Ανσαριφάρντ (71' Ανσαριφάρντ), Μπεσεντίν (79' Μπέζους).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr