Ποδόσφαιρο

Μαχητική Γιουνάιτεντ, «κάζο» για Τότεναμ και Σαουθάμπτον [vids]

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 23:50

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τρία γκολ από το 78' και μετά επικράτησαν 3-1 της Γουέστ Χαμ και συνεχίζουν στο κύπελλο. Εκτός διοργάνωσης έμειναν τόσο η Σαουθάμπτον όσο και η Τότεναμ.

Μαχητική Γιουνάιτεντ, «κάζο» για Τότεναμ και Σαουθάμπτον [vids]

Το Κύπελλο Αγγλίας είναι μια διοργάνωση που πάντα έχει εκπλήξεις. Άλλοτε μικρές, άλλοτε μεγάλες. Στην προκειμένη περίπτωση έγινε δύο. Η μία, δε, αφορούσε τον αποκλεισμό της Τότεναμ που δεν συνεχίζει στη διοργάνωση, μετά την ήττα από τον Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Νίκη-πρόκριση με ανατροπή για τους «κόκκινους διαβόλους».

Στο «Old Trafford», η Γουέστ Χαμ πήρε το προβάδισμα στο 54' με τον Μπενραχμά (0-1). Η πίεση της Γιουνάιτεντ έφερε γκολ στο 72' με τον Κασεμίρο. Ωστόσο, μέσω του VAR, αυτό δεν μέτρησε καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Τελικά, στο 78' ήρθε το 1-1 με δόση τύχη. Καθώς ήταν αυτογκόλ του Ογκέρ. Η πίεση της ομάδας του Μάντσεστερ κόντρα στα «σφυριά» δεν σταμάτησε. Τελικά, στο 90'+1 ο Γκαρνάτσο πέτυχε το 2-1, για να έρθει ο Φρεντ στο 90'+5 και να σημειώσει το τελικό 3-1.

Πρόκριση πήρε και η Μπέρνλι. Νίκησε 1-0 την Φλίτγουντ των δέκα παικτών από το 45'+1, όταν ο Χέις είδε την κόκκινη κάρτα. Έτσι, στο 90' ο Βιτίνιο σημείωσε το «χρυσό» γκολ που έδωσε την πρόκριση.

Αντίθετα, εκτός FA Cup έμειναν τόσο η Τότεναμ όσο και η Σαουθάμπτον. Τα «σπιρούνια» αποκλείστηκαν μετά την ήττα 1-0 από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ χάρη στο τέρμα του Εντιαγέ στο 80'.

Στο άλλο ματς του κυπέλλου Αγγλίας που έγινε το «μπαμ», η Γκρίσμπι απέκλεισε την Σαουθάμπτον. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τις δύο εκτελέσεις πέναλτι του Χόλοχαν (45'+1 και 50'). Αν και ο Καλέτα-Καρ μείωσε σε 1-2 στο 65', δεν είχε συνέχεια. Επιπλέον, στο 80' ο Γουόλκοτ σκόραρε ξανά για τους «Αγίους», αλλά το VAR υπέδειξε το οφσάιντ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr