Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΛ «καθάρισε» με τα προημιτελικά [vid]

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 - 19:06

Η ομάδα της Λεμεσού πήρε ισοπαλία 1-1 στο «Αμμόχωστος» από τη Νέα Σαλαμίνα και πέρασε στα ημιτελικά.

Η ΑΕΛ «καθάρισε» με τα προημιτελικά [vid]

Η τρίτη ομάδα που πέρασε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου είναι η ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού με «όπλο» το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς, πήρε ισοπαλία στο δεύτερο. Η ρεβάνς στο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα έληξε 1-1. Έτσι, μετά την Πάφο και την Ομόνοια έβγαλε εισιτήριο για την 4άδα της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στη ρεβάνς του «Αμμόχωστος», ο σύλλογος από τη Λεμεσό μπήκε πιο δυνατά. Έτσι, κατάφερε να πάρει σχετικά νωρίς το προβάδισμα. Ένα πολύ σημαντικό τέρμα, καθώς έφερε ακόμη πιο μεγάλη πίεση στη Νέα Σαλαμίνα. Ειδικότερα, στο 19' ήρθε το 0-1. Μετά τη σέντρα του Τζάλμα, ο Ντεγοέστ με δυνατό σου, πέτυχε το 0-1. Εξάλλου, αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τους γαλαζοκίτρινους. Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τσίκο, στο 26', για το 1-1.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, η καθεμία ομάδα είχε από μια καλή στιγμή, η ΑΕΛ με τον Κατσανίλιτς (34') και η Νέα Σαλαμίνα με τον Ντάτκοβιτς (38'). Ακόμη, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ αμύνθηκε σωστά και περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα των παικτών της Νέα Σαλαμίνας. Οι τελευταίοι, πάντως, είχαν την ευκαιρία για το 2-1 που θα έστελνε το ματς στην παράταση στο 90'+5, αλλά ο Ολιβέιρα αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Σάλαλιχ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Άδωνη (25' Λέουκο), Ντάτκοβιτς, Μαλεκκίδης, Οφόρι, Μποτεάκ (71' Κλίμοβιτς), Μάντζιεκ (83' Φελίπε), Καρλίτος (83' Τιάγκο), Τσίκο, Μιγκελίτο (71' Σάλαλιχ), Ντορεγκαράι.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Τεϊσέιρα, Ντεγοέστ, Τζάλμα, Κάσα, Ζντραφκόφσκι, Παπαφώτης (54' Τσιμπόλα), Τσέρνιχ (72' Μιραλάς), Κατσανίκλιτς, Ρόμο (72' Μπεραχίνο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr