Ποδόσφαιρο

Σπουδαία πρόκριση για τον Ολυμπιακό [vid]

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 - 22:00

Οι «μαυροπράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», κράτησαν το 1-1 με την Ανόρθωση και πέρασαν στα ημιτελικά.

Σπουδαία πρόκριση για τον Ολυμπιακό [vid]

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Τακτακαλά. Αν και δέχθηκε πίεση από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», άντεξε. Έδειξε χαρακτήρα και πήρε ισοπαλία 1-1. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου, μιας και είχε νικήσει 2-1 στο «Μακάρειο». Ωστόσο το γρήγορο γκολ που πέτυχε η ομάδα του Μάκη Σεργίδη ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικό, για την υπόθεση της πρόκρισης.

Το ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άρχισε με γκολ. Καθώς στο 6' η μακρινή μπαλιά του Καλίλι βρήκε τον Πεχλιβάνη σε θέση βολής. Επίσης, εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-1 που έδωσε… φτερά στα πόδια των «μαυροπράσινων». Αλλά και προκάλεσε ακόμη πιο μεγάλο άγχος στην ομάδα της Αμμοχώστου. Οι παίκτες του Μιχαΐλοβιτς δεν είχαν καθαρό μυαλό και αυτό τους στοίχισε αρκετά. Πιο σημαντική τους στιγμή ήταν αυτή στο 32' με τη κεφαλιά του Γκερέρο. Επιπλέον, το πρώτο μέρος θα μπορούσε να έληγε 0-2. Αλλά ο Λόρια έκανε σημαντική επέμβαση στο σουτ του Κορομά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση είχε την κατοχή της μπάλας μεν, όχι όμως τις μεγάλες ευκαιρίες δε. Ο Ολυμπιακός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 71', στο σουτ του Σλόγκαρ. Η πίεση της ομάδας της Αμμοχώστου απέδωσε τελικά… καρπούς στο 89' με το κοντινό σουτ του Αντονίν (1-1). Επίσης, ο Μραζ είχε την ευκαιρία στο 90'+2 να κάνει το 2-1 και να στείλει την υπόθεση της πρόκρισης στην παράταση. Ωστόσο, ο Μολ αντέδρασε ξανά σωστά.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Βέσκο Μιχαΐλοβιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Χάρογιαν (46' Αρτυματάς), Μπαϊσίνιο (70' Χριστοφή), Αντωνιάδης, Σάμπο (70' Νινγκά), Ιωάννου (27' Τεχέρα), Γκερέρο, Φερέιρα (57' Παρούτης), Αντονίν, Μραζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Γκόρουπετς, Μουχτάρης, Έσελινγκ, Κυριάκου, Νάνι (72' Δόσης), Καλίλι (82' Χέντρικς), Αλσέους, Ψύχας (65' Σλόγκαρ), Πεχλιβάνης (65' Γιακουμάκης), Κορομά (82' Μπάρντι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr