Ποδόσφαιρο

Η Μπαρτσελόνα «άλωσε» τη Μαδρίτη [vids]

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 - 23:58

Το αυτογκόλ του Μιλιτάο καθόρισε τον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey και έδωσε προβάδισμα στους «blaugrana» έναντι των «merengues».

Η Μπαρτσελόνα «άλωσε» τη Μαδρίτη [vids]

Τον… αέρα της Ρεάλ έχει πάρει τελευταία η Μπαρτσελόνα. Καθώς μετά τη νίκη της, στον τελικό του ισπανικού Super Cup, πέτυχε μία ακόμη. Αυτή τη φορά στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Copa del Rey. Επικράτησε, λοιπόν, 1-0 στο «Santiago Bernabéu» και πήρε το προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό. Η ρεβάνς θα γίνει στις 5 Απριλίου.

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο είχε δύο γκολ, όπως και μερικές καλές ευκαιρίες. Η διαφορά τους, όμως, ήταν πώς το ένα δεν μέτρησε, ενώ το άλλο κατοχυρώθηκε. Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα. Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Είχε δύο καλά σουτ με Μόντριτς και Βινίσιους ως το 7'.

Επιπλέον, στο 12' ο Μπενζεμά σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε διότι ήταν σε θέση οφσάιντ. Όμως, δεν ίσχυσε ο ίδιο για τη φάση του 27'. Εκεί ο Μιλιτάο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, υπό την πίεση του Κεσί. Ο επόπτης έδειξε αρχικά οφσάιντ, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση. Έτσι έγινε το 0-1.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο ημίχρονο, οι Μαδριλένοι αύξησαν την πίεσή τους. Ωστόσο αυτό δεν απέφερε… καρπούς. Μάλιστα, αν στο 72' η μπάλα δεν είχε κοντράρει στον Φάτι, στο σουτ του Κεσί, θα μπορούσε να είχε καταλήξει στα δίχτυα του Κουρτουά.

Οι «merengues» δημιούργησαν φάσεις με Βινίσιους (49', 58'), Ροδρίγκο (90') και Άλβαρο (90'+5), ωστόσο καμία εξ αυτών δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (67' Ροδρίγκο), Εντέρ Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μόντριτς (84' Άλβαρο), Καμαβινγκά, Κρόος (74' Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Μάρκος Αλόνσο, Μπαλντέ, Κεσί (86' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ντε Γιόνγκ, Ραφίνια (69' Φάτι), Τόρες, Γκάβι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr