Ποδόσφαιρο

Ασταμάτητη Ντόρτμουντ, «πάτησε» και την Λειψία [vid]

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023 - 23:50

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Μπορούσια νίκησε 2-1 την Red Bull και ξέφυγε 3 βαθμούς από την Μπάγερν.

Ασταμάτητη Ντόρτμουντ, «πάτησε» και την Λειψία [vid]

Ακόμη και αν ορισμένοι είχαν αμφιβολίες κατά πόσο η Ντόρτμουντ πάει για πρωτάθλημα, η Μπορούσια φρόντισε να τους δώσει… απαντήσεις. Μιας και συνέχισε την εξαιρετική της πορεία. Νίκησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής, 2-1 τη Λειψία. Έτσι είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, στο +3 από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και με ένα ματς παραπάνω. Οι Βαυαροί αγωνίζονται το Σάββατο στη Στουτγκάρδη.

Ωστόσο, η Μπορούσα έστειλε μήνυμα πώς και διεκδικεί δυναμικά την Bundesliga και μπορεί να την κατακτήσει. Επιπλέον, στο ματς ο Μάρκο Ρόις σκόραρε με πέναλτι στο 21', ανοίγοντας το σκορ. Το γκολ του, λοιπόν, τον καθιστά πλέον ως τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας της Βεστφαλίας.

Επίσης, το 2-0 ήρθε στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικότερα, στο 39' με τον Τσαν που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Ντόρτμουντ. Ακόμη ένα γκολ σημείωσε η Μπορούσια στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μπραντ στο 13', αλλά το VAR έδειξε πώς υπήρχε χέρι και το ακύρωσε.

Η Λειψία στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε το αγωνιστικό της πρόσωπο. Εμφανίστηκε πιο επικίνδυνη. Αργότερα στο ματς, στο 74', κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με την προβολή του Φόρσμπεργκ. Αλλά ως εκεί. Μιας και στη συνέχεια, η Μπορούσια κράτησε με σχετική άνεση το προβάδισμα και έφτασε στην δέκατη διαδοχική της νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr