Ποδόσφαιρο

Premier League: Λύτρωση για Αρσεναλ! (vids)

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 - 19:46

Οι “κανονιέρηδες” βρέθηκαν να χάνουν εντός έδρας με 2-0 από την Μπόρνμουθ, αλλά έφτασαν στην μεγάλη ανατροπή (3-2) με γκολ στο 98′.

Premier League: Λύτρωση για Αρσεναλ! (vids)

Το τέρμα του Νέλσον πριν τη λήξη του αγώνα διατήρησε την Άρσεναλ στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 21 και την προτελευταία θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα παλέψουν για να μην υποβιβαστούν.

Ο Μπίλινγκ μόλις στα 9” άνοιξε το σκορ για την Μπόρνμουθ, ενώ το τέρμα του Σενέσι στο 51′ έδωσε ισχυρό προβάδισμα στους φιλοξενούμςνους. Η Άρσεναλ όμως κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στη νίκη. Στο 62′ ο Πάρτεϊ μείωσε σε 2-1, ενώ ο Γουάιτ έκανε το 2-2 στο 70′. Μετά από… ένα κάρο χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια, η «χρυσή» αλλαγή Νέλσον, στο 90+8′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Στο μεταξύ η Μπράιτον συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκησε εύκολα με 4-0 τη Γουέστ Χαμ, οδηγώντας πιθανότατα τον Ντέιβιντ Μόιες στην πόρτα της εξόδου από τον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου.

Την ίδια ώρα η Τότεναμ γνώριζε την ήττα στην έδρα της Γουλβς με 1-0 και έχασε πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, ενώ οι «λύκοι» με το γκολ του Τραορέ στο 82ο λεπτό πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και συνεχίζουν την πορεία για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Αντίθετα ο Γκρέιαμ Πότερ πήρε χρόνο μετά τη νίκη της Τσέλσι επί της Λιντς με 1-0, ενώ και η Αστον Βίλα επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κρίσταλ Πάλας.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε το εμπόδιο της Νιούκαστλ, νίκησε με 2-0 και συνεχίζει να καταδιώκει την πρωτοπόρο Αρσεναλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά βασιζόμενη στην ατομική ποιότητα των παικτών της πήρε τη νίκη με τα γκολ των Φιλ Φόντεν (15') και Μπερνάντο Σίλβα (67'). H Νιούκαστλ συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και έμεινε πίσω στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Champions League.

Η 26η αγωνιστική

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 2-0 (16' Φόντεν, 67' Σίλβα)

Αρσεναλ-Μπόρνμουθ 3-2 (62' Παρτέι, 70' Γουάιτ, 90'+ Νέλσον-1' Μπίλινγκ, 57' Σένεσι)

Αστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας 1-0 (27' αυτ. Αντερσεν)

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ 4-0 (18' πεν. ΜακΑλιστερ, 52' Φέλτμαν, 69' Μιτόμα, 89' Γουέλμπεκ)

Τσέλσι-Λιντς 1-0 (53' Φοφανά)

Γουλβς-Τότεναμ 1-0 (82' Τραορέ)

Σαουθάμπτον-Λέστερ 4/3

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον 5/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ. 5/3

Μπρέντφορντ-Φούλαμ 6/3

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr