Ποδόσφαιρο

Serie A: Η Φιορεντίνα υπέταξε την Μίλαν (vids)

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 - 23:54

Η Μίλαν είδε το νικηφόρο της σερί να σταματάει στην Φλωρεντία (2-1) και πλέον δυσκολεύει η μάχη για την πρώτη 4άδα που οδηγεί στο Champions League.

Serie A: Η Φιορεντίνα υπέταξε την Μίλαν (vids)

Οι “ροσονέρι” έχουν τους ίδιους βαθμούς με την 3η του βαθμολογικού πίνακα, Ίντερ και βρίσκονται στο -1 από την Λάτσιο, έχοντας δώσει όμως ίδιο αριθμό ματς. Παράλληλα, η Ρόμα βρίσκεται στο -3 και την Κυριακή υποδέχεται την Γιουβέντους.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ δυνατό ξεκίνημα και έβαλαν την Μίλαν μέσα στην περιοχή της πιέζοντας παντού και δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα και την ανάπτυξή της. Στο 13’ ο Μενιάν έβγαλε το φάουλ του Μποναβεντούρα και στο 25’ η Φιορεντίνα έχασε τεράστια ευκαιρία έπειτα από φάση διαρκείας, όμως ο Τομόρι κατάφερε να κόψει πάνω στη γραμμή.

Αφού πέρασε 30… άσχημα λεπτά, η Μίλαν πάτησε κάπως καλύτερα στη συνέχεια και κατάφερε να βγάλει το πρώτο μέρος με 0-0, όμως αυτό δεν θα έμενε και στην επανάληψη. Στο 49’ ο Ικονέ πέρασε από δεξιά, ο Τομόρι τον έριξε καθαρά από πίσω και από τη βούλα του πέναλτι ο Νίκο Γκονσάλες έκανε το 1-0 με το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και είχαν δύο καλές ευκαιρίες, όμως δεν έμελλε να σκοράρουν. Στο 53’ ο Τερατσιάνο απέκρουσε τη σκαστή κεφαλιά του Ζιρού και στο 57’ ο Ιταλός keeper έβαλε stop στο πλασέ του Ερναντέζ που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή.

Ο Πιόλι έριξε στο ματς στη συνέχεια Ιμπραΐμοβιτς και Οριγκί, όμως η Μίλαν δεν μπορούσε να επιβληθεί της Φιορεντίνα, η οποία είχε τον τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση και στο 87’ στην κόντρα πέτυχε και δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Γιόβιτς έπειτα από τη σέντρα του Ντοντό από δεξιά (2-0). Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 95' με τρομερό σουτ στο παραθυράκι μέσα στην περιοχή ο Τεό Ερναντέζ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 0-0

Νέα απώλεια βαθμών για την Αταλάντα που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ουντινέζε στο Μπέργκαμο, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία. Οι «μπεργκαμάσκι» αγνοούν τη νίκη για τρεις διαδοχικές αγωνιστικές, έμειναν στην 6η θέση και στους 42 βαθμούς, με την Ουντινέζε να έχει 32 και να βρίσκεται στο -3 από την έβδομη.

ΜΟΝΤΣΑ-ΕΜΠΟΛΙ 2-1

Στο πρώτο ματς της ημέρας η Μόντσα επικράτησε της Έμπολι με 2-1, σε ένα γενικά αδιάφορο βαθμολογικό αγώνα. Ο Κιουρία άνοιξε το σκορ για την Μόντσα στο 19' και στο 51' ο Σατριάνο ισοφάρισε για την Έμπολι. Ο Ίτζο έβαλε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 67', κάνοντας το 2-1, σκορ που ήταν και το τελικό. Με τη νίκη αυτή η Μόντσα ανέβηκε στη δέκατη θέση με 32 βαθμούς και η Έμπολι είναι στην 13η θέση με 28 βαθμούς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr