Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ «άλωσε» το Ηράκλειο και... πάτησε στην κορυφή [vids]

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023 - 21:45

Με δύο γκολ του Άμραμπατ και ισάριθμες ασίστ του Μάνταλου, νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και βρίσκεται στην κορυφή της Super League.

Η ΑΕΚ «άλωσε» το Ηράκλειο και... πάτησε στην κορυφή [vids]

Το πρώτο από τα τρία ματς που θα δώσει η ΑΕΚ μέσα σε μια εβδομάδα πέρασε με τον καλύτερο τρόπο. Μιας και η Ένωση νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Έτσι, προσπέρασε τον Παναθηναϊκό και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ματς παραπάνω. Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» στρέφουν την προσοχή τους στα ματς με Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ κινητική μεν, αλλά τον ΟΦΗ να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Στο 18' με την κεφαλιά του Ντίκο. Σταδιακά, όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της. Στο 20' ο Μανδάς μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσούμπερ, ενώ το ίδιο έκανε και στο 22' σε κεφαλιά του Μουκουντί. Μια ακόμα σπουδαία επέμβαση του Μανδά στο 27' στο τεχνικό σουτ του Γκατσίνοβιτς!

Τελικά, στο 43' ήρθε το γκολ με τον Άμραμπατ και την μπάλα να κοντράρει στον Πασαλίδη. Στο φινάλε των πρώτων 45 λεπτών, ο Αθανασιάδης είπε… όχι σε Μπάκιτς και Μπαλογιάννη.

Γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για την Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Άμραμπατ έπιασε στον… ύπνο την άμυνα του ΟΦΗ και σημείωσε το 0-2 στο 49'.

Ο Αθανασιάδης επενέβη στο 55' στο σουτ του Μπάκιτς, κρατώντας το μηδέν.

Όμως, στο 62' η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ. Ο Μάνταος έβγαλε σε θέση βολής τον Γκατσίνοβιτς και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-3.

Στη συνέχεια, ο Μεγιάδο απείλησε στο 73' και ο Φαν Βέερτ στο 85' δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανδά, σε τετ-α-τετ.

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Τοράρινσον, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (66' Μπιφουμά), Μπάκιτς, Τοράλ (66' Μοσκέρα), Ντίκο (74' Γκρόνινγκ).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα (76' Φράνσον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (81' Σιντιμπέ), Τσούμπερ (81' Φαν Βέερτ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.