Ποδόσφαιρο

Ο Απόλλων πήρε τα πάνω του [vid]

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 - 20:21

Σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι επικράτησε 2-0 της ΑΕ Λεμεσού στο «Alfamega» και έκλεισε την κανονική περίοδο με τρεις σερί νίκες.

Ο Απόλλων πήρε τα πάνω του [vid]

Όλα τα είχε το ντέρμπι της Λεμεσού, το απόγευμα της Δευτέρας. Γκολ, ένταση, αποβολές και έναν μεγάλο νικητή. Αυτός ήταν ο Απόλλων. Ο περσινός πρωταθλητής νίκησε 2-0 την ΑΕ Λεμεσού. Έτσι έκλεισε την κανονική περίοδο με τρεις σερί νίκες. Παράλληλα, θα μπει στα πλέι οφ με ανεβασμένη ψυχολογία. Βέβαια, όπως συμβαίνει με τα τοπικά ντέρμπι, υπήρξε μεγάλη ένταση. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί το ματς για λίγα λεπτά. Διότι στο 68' οι Ρομπέρζ και Ντεγοέστ πιάστηκαν στα χέρια, με τον διαιτητή Θεουλή να τους αποβάλλει απολύτως δικαιολογημένα!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο. Ναι μεν ο Απόλλων είχε την κατοχή της μπάλας (61%-39%), αλλά η ΑΕΛ είχε περισσότερες τελικές (σ.σ.: 6 με 4). Ωστόσο, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν το γκολ. Αυτό, δηλαδή, που σημείωσαν οι περσινοί πρωταθλητές. Πιο συγκεκριμένα, στο 11' όταν ο Βα έδωσε έτοιμο γκολ στον Πίττα που βρήκε δίχτυα και σημείωσε το 0-1. Επιπλέον, οι παίκτες του Απόλλωνα απώλεσαν ευκαιρίες, ενώ οι αντίστοιχοι της ΑΕ Λεμεσού δε κατάφεραν να νικήσουν τον Γιοβάνοβιτς.

Επίσης, στο δεύτερο μέρος η ένταση ήταν ακόμη πιο μεγάλη. Επιπλέον, στο 66' έπεσε μια κροτίδα από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΛ με τον Πεϊμπέρνς να πέφτει στο χορτάρι. Ακολούθησε ο καυγάς των Ρομπέρζ και Ρόμο, με τον πρώτο και τον Ντεγόεστ να πιάνονται στα χέρια και το ματς να διακόπτεται για λίγα λεπτά. Έτσι, ο διαιτητής Θεουλή έκανε το αναγκαίο και απαραίτητο. Δηλαδή απέβαλε τους δύο ποδοσφαιριστές, έναν από κάθε πλευρά. Το ματς στη συνέχεια δεν είχε καλό ρυθμό. Έτσι, στο 82' ο Κολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ολιβέιρα, για το τελικό 0-2.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Τεϊσέιρα, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Kάσα, Ζντραφκόσκι (77' Παπαφώτης), Τσιμπόλα (86' Kοντινέλα), Μιραλάς (63' Mεντόζα), Μπεραχίνο (77' Μπιλοβάρ), Τσέρνιχ (46' Ρόμο).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Ίλιεφ (72' Σπόλιαριτς), Χ. Κυριάκου, Σαχάρ, Βα (84' Χέντι), Πίττας, Ουάρντα (90'+6 Zήνωνος), Ντόνιο (46' Κολ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr