Ποδόσφαιρο

Κυριαρχία ΑΠΟΕΛ και νίκη στο φινάλε [vid]

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 - 21:18

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς νίκησε 3-0 τη Νέα Σαλαμίνα κι έκλεισε στην πρώτη θέση, την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Κυριαρχία ΑΠΟΕΛ και νίκη στο φινάλε [vid]

Μετά από τρία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε την κανονική διάρκεια του κυπριακού πρωταθλήματος στην πρώτη θέση. Έργο Μιλόγεβιτς, καθώς ο Σέρβος τεχνικός αναγέννησε τους «γαλαζοκίτρινους». Έτσι θα ξεκινήσουν τα play off για το φετινό πρωτάθλημα στο +2 από την ΑΕΚ Λάρνακας. Όλα αυτά μετά την άνετη επικράτηση, με 3-0, κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Ωστόσο, το ματς στο «ΓΣΠ» έγινε ακόμη πιο εύκολο για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ μετά το 22'.

Η αποβολή του Μάντζιεκ με απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο μετά το 20' της αναμέτρησης άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ που ήθελε με κάθε τρόπο τους τρεις βαθμούς, τους πήρε με μεγαλύτερη ευκολία. Καταλυτική για τη νίκη ήταν η εμφάνιση του Τάσου Δώνη. Ο Ελλαδίτης επιθετικός πέτυχε το 1-0 στο 35', ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Κβιλιτάια στο 55'. Αν και η Νέα Σαλαμίνα είχε μια-δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Ειδικότερα εκείνη στο 32' με τον Ντορεγκαράι, αλλά ο Μπέλετς αντέδρασε ιδανικά.

Το δεύτερο μέρος (48') ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία από την κεφαλιά του Τσίκο, αλλά ο Μπέλετς επενέβη. Έτσι, στο 62' το ματς τελείωσε όταν ο ΑΠΟΕΛ σημείωσε και τρίτο γκολ. Κεφαλιά του Ντβάλι στο δοκάρι, προσωρινά απομάκρυνε ο Μελίσσας και ο Μακέντα από κοντά σημείωσε το 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα (67') ο Κβιλιτάια σκόραρε, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ λόγω επιθετικού φάουλ.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (75' Τσεπάκ), Καρώ, Ντβάλι, Φεράρι, Κοσταντίνοφ (46' Ντάλσιο), Σαρφό, Βιγιαφάνες, Δώνης (58' Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (75' Εντονγκαλά), Μακέντα (85' Ηλία).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Μαλεκκίδης, Άδωνη, Ντάτκοβιτς (75' Κατσικάς), Λέουκο, Μιγκελίτο (64' Μαργκάτσα), Τσίκο (80' Τιάγκο), Μάντζιεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ (64' Σάλαλιχ), Ντορεγκαράι (75' Φράγκος).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr