Ποδόσφαιρο

Φωτιά και λάβρα η Μπενφίκα, 5-1 την Μπριζ!

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 - 00:08

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το ζευγάρι της Μπενφίκα με την Μπριζ στη φάση των 16 του Champions League. Ύστερα από τη νίκη των Πορτογάλων με 2-0 στο Βέλγιο, το 5-1 στο "Λουζ" επιβεβαίωσε περίτρανα την ανωτερότητά τους και βρίσκονται στα προημιτελικά.

Φωτιά και λάβρα η Μπενφίκα, 5-1 την Μπριζ!

Πρωταγωνιστής ο Γκονσάλο Ράμος με δύο γκολ και μία ασίστ, την ώρα που ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν... θεατής εντός αγωνιστικού χώρου, αφού δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και δέχθηκε ένα γκολ όταν όλα είχαν τελειώσει.

Η «σεμνή τελετή» στην πορτογαλική πρωτεύουσα είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι «Αετοί» πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (γκολ και ασίστ από τον Γκονσάλο Ράμος), ενώ ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ με το τέταρτο του γκολ σε ισάριθμα ματς που αγωνίστηκε στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκονσάλο Ράμος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των «Λουζιτανών», ενώ λίγο αργότερα ο Ζοάο Μάριο με το πέναλτι που εκτέλεσε κατάφερε να σκοράρει και στα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του στο Champions League, πιάνοντας την αντίστοιχη επίδοση του σπουδαίου Εουσέμπιο, που μετρούσε 5 σερί ματς με γκολ από τον Μάιο του 1963 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1964.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Νέρες στο 78ο λεπτό, ενώ το μόνο που κατάφερε η Μπριζ ήταν να πετύχει το «γκολ της τιμής» με το φοβερό αριστερό βολέ του Μέιγερ στο 87΄.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπαχ (63' Ζιλμπέρτο), Σίλβα (88' Βερίσιμο), Οταμέντι (74' Μοράτο), Γκριμάλντο, Φλορεντίνο, Σικίνιο (63' Νέρες), Μάριο (75' Νέβες), Ράφα, Άουρσνες, Ράμος

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα (62' Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βάνακεν (75' Νούσα), Σογουά (75' Ριτς), Μέιχερ, Γιαρεμτσούκ (62' Τζουτγκλά), Λανχ (46' Ονιεντίκα)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr