Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ «πέταξε» από το Περιστέρι στην κορυφή [vid]

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 - 19:24

Στο ματς που είχε αναβληθεί για την 21η αγωνιστική νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και είναι στο +1 από τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ «πέταξε» από το Περιστέρι στην κορυφή [vid]

Τελικά το ματς της… μεζούρας που είχε αναβληθεί, έγινε. Η ΑΕΚ πέτυχε το στόχο της. Νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο εξ αναβολής ματς για την 21η αγωνιστική. Με τον Τσούμπερ να σημειώνει το «χρυσό» γκολ που την έφερε στην πρώτη θέση, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε από το ξεκίνημα. Είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και αναγκαστικά έπαιξε πίσω από αυτή. Η κεφαλιά του Βίντα στο 10' ήταν η πρώτη, ουσιαστική απειλή για την εστία του Γιαννιώτη. Επιπλέον, στο 21' ο Σιντιμπέ εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι! Ωστόσο η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και απέδωσε… καρπούς στο 31'.

Κόρνερ των «κιτρινόμαυρων», αδράνεια στην άμυνα της ομάδας του Περιστερίου και ο Τσούμπερ από κοντά πέτυχε το 0-1. Η ομάδα του Αλμέιδα είχε μια ακόμη σημαντική φάση για γκολ, πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Ειδικότερα στο 43' με τον Γκατσίνοβιτς να «εκτελεί» από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη. Ένα αποτέλεσμα (0-1) απολύτως δίκαιο, μιας και η Ένωση είχε 71% κατοχή μπάλας και 11(1) τελικές, ενώ ο Ατρόμητος καμιά!

Με φάση για την ΑΕΚ άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Καθώς στο 50' η κεφαλιά του Αραούχο πέρασε οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο ρυθμός του ματς δεν είχε καμία σχέση με τον αντίστοιχο στο πρώτο μέρος. Ανάλογη εξέλιξη είχε και η κεφαλιά του Μουκουντί στο 65' που δεν βρήκε το στόχο. Με την τριπλή αλλαγή του Κόουλμαν σε εκείνο το σημείο, καθώς μπήκαν στο ματς Κλωναρίδης, Τζοβάρας και Τζαβίδας, οι Περιστεριώτες άλλαξαν την εικόνα του ματς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και στο 67' πήγαν να απειλήσουν με τον Τζαβίδα, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ.

Επιπλέον, στο 69' και στο σουτ του Καμαρά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα! Με την αναμέτρηση να μπαίνει στην τελική ευθεία, το τέμπο έγινε πάλι πιο έντονο. Ακόμη, στο 80' ο Φριντζόνσον βρήκε τον Κλωναρίδη που δεν έκανε καλό τελείωμα! Οι Περιστεριώτες είχαν επίσης άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 89'. Καθώς ο Τζαβίδας αστόχησε από κοντά, στη σέντρα του Κλωναρίδη. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει το 0-1 με την ΑΕΚ νικήτρια στο Περιστέρι. Για να βρεθεί έτσι στην πρώτη θέση της Super League 1.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (86' Μαυρομμάτης), Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν (77' Φριντγιόνσον), Ροτάριου (65' Κλωναρίδης), Αγκ. Καμαρά, Κιάρτανσον (65' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65' Τζοβάρας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (76' Φερνάντες), Γιόνσον (76' Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86' Φαν Βέερτ), Τσούμπερ (76' Μάνταλος), Αραούχο.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.