Ποδόσφαιρο

Μπάγερν είσαι, τί να σου «πει» η Παρί! [vid]

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 - 23:55

Οι Βαυαροί έδειξαν ξανά την υπεροχή τους, νίκησαν 2-0 τους Γάλλους και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Μπάγερν είσαι, τί να σου «πει» η Παρί! [vid]

Στα… χαρτιά το ματς στο Μόναχο, ανάμεσα στην Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν ντέρμπι. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι έδειξαν πώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Διότι το μόνο που έκαναν ήταν η φάση του 38' με τον Ντε Λιχτ να σώσει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βιτίνια. Ναι μεν ήταν μεγάλη φάση, ωστόσο ήταν η μοναδική μεγάλη για τους Γάλλους. Αντίθετα, η Μπάγερν ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς. Ήταν αυτή που στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές, αν και μέτρησαν τα δύο. Όμως συνολικά, στα 90 λεπτά ήταν η ομάδα που έδειξε πώς ήταν η καλύτερη. Έπαιξε αρκετά αθλητικά και δυναμικά, με αποτέλεσμα να είναι ήδη στην προημιτελική φάση του UEFA Champions League.

Ο Γκορέτσκα έκανε το πρώτο επικίνδυνο σουτ στο ματς για τους Βαυαρούς στο 16', αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωστά. Στη συνέχεια, στο 19', ο Εμπαπέ απείλησε, αλλά ο Ζόμερ είχε τον έλεγχο της φάσης. Επίσης, στο 25' ο Ντε Λιχτ έκανε σωτήριο τάκλιν στον Μέσι, ενώ στην πορεία ο γκολκίπερ της Μπάγερν αντέδρασε σωστά. Επιπλέον, στο 32' ο Μουσιάλα σούταρε, όμως ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ. Για να φτάσουμε στο 38' όπου η Παρί έχασε μια απίθανη ευκαιρία! Ο Βιτίνια έκλεψε από τον Ζόμερ και πλάσαρε, αλλά ως… από μηχανής Θεός ο Ντε Λιχτ έκοψε με τάκλιν πάνω στη γραμμή!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Μπάγερν. Σέντρα του Μουσιάλα, κεφαλιά του Τσούπο Μοτίνγκ και γκολ. Ωστόσο δεν μέτρησε μέσω ελέγχου της φάσης του VAR, καθώς ο Μίλερ είχε συμμετοχή. Έτσι, στο 61' και μετά την πίεση των Βαυαρών και τη λάθος πάσα του Μπιτσιαμπού στον Βεράτι, ο Γκορέτσκα έκλεψε, τροφοδότησε τον Τσούπο Μοτίνγκ που άνοιξε το σκορ (1-0). Οι Παριζιάνοι απείλησε με την κεφαλιά του Ράμος, από κόρνερ, στο 64' αλλά ο Ζόμερ έκανε εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι. Ακόμη μια κεφαλιά του Ράμος στο 82', αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον Ζόμερ. Τέλος, στο 89' ο Γκνμάμπρι συνεργάστηκε με τον Ζοάο Κανσέλο και πέτυχε το 2-0.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Μίλερ (86' Γκνάμπρι), Μουσιάλα (81' Μανέ), Κομάν (86' Κανσέλο), Τσούπο Μοτίνγκ (68' Σανέ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Ντανίλο, Ράμος, Mαρκίνιος (36' Μουκιέλε, 46' Μπιτσιαμπού), Χακίμι, Μέντες (81' Εκιτικέ), Φαμπιάν Ρουίθ (76' Ζαϊρέ-Εμερί), Βεράτι, Βιτίνια (81' Μπερνάτ), Μέσι, Εμπαπέ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr