Ποδόσφαιρο

Είναι βαριά της Μίλαν η φανέλα! [vid]

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 00:09

Οι «ροσονέρι» άντεξαν στο «παγωμένο» Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, υπερασπίστηκαν το 1-0 του «San Siro» και πέρασαν στα προημιτελικά.

Είναι βαριά της Μίλαν η φανέλα! [vid]

Μετά από 11 χρόνια οι «ροσονέρι» είναι ξανά στην 8άδα του UEFA Champions League. Άντεξαν στην πίεση των «σπιρουνιών» στο Λονδίνο, πήραν την ισοπαλία 0-0 και πέρασαν στα προημιτελικά. Κυρίως γιατί κατάφεραν να περιορίσουν το επιθετικό παιχνίδι της Τότεναμ. Ειδικότερα έβγαλαν εκτός… ματς τον Χάρι Κέιν. Ο Πιόλι έβαλε πάνω στον Άγγλο σέντερ φορ δύο παίκτες, δεν του επέτρεψε να βρει χώρους και είχε το κεφάλι του ήσυχο. Η ιταλική ομάδα έδειξε πώς είχε τρόπο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, στοιχείο τελικά που της έδωσε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της κορυφαίας, συλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η Τότεναμ είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, στο 12', με τον Έμερσον, αλλά η μπάλα με κόντρα κατέληξε στα χέρια του Μενιάν. Η σειρά της Μίλαν ήταν εκείνη που είχε την επόμενη ευκαιρία, στο 18', με τον Μεσίας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φόρστερ. Με το πρώτο 45λεπτο να λήγει ισόπαλο 0-0, σε ένα ματς ισορροπημένο. Οι «ροσονέρι» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 51' ο Ντίαθ απείλησε, αλλά ο Φόρστερ επενέβη, με τον Λεάο να αστοχεί στη συνέχεια. Τα «σπιρούνια» είχαν τη δική τους «απάντηση» στο 64' με τον Χόιμπιεργκ, αλλά ο Μενιάν έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Φόρστερ αντέδρασε και πάλι σωστά στο 67' στην προσπάθεια του Ζιρού. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κέιν δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Μενιάν! Ωστόσο η αποβολή του Ρομέρο, στο 76', με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ερνάντες άλλαξε τις ισορροπίες. Έτσι στο 87' ο Μπενασέρ σούταρε από μακριά, αλλά ο Φόρστερ δεν είχε θέμα. Για να φτάσουμε στο φινάλε. Στο 90'+3 οι δύο ομάδες είχαν, διαδοχικά, την μεγάλη τους ευκαιρία. Καταρχάς, η Τοτέναμ. Φάουλ του Σον, κεφαλιά του Κέιν και μεγάλη επέμβαση του Μενιάν! Στην αντεπίθεση, ο Οριγκί πλάσαρε, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Φόρστερ.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Λανγκλέ, Ντέιβις, Έμερσον (70' Ρισάρλισον), Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (53' Πόρο), Κολουσέφκσι (83' Σάντσες), Σον, Κέιν.

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλούλου, Τιό, Τομόρι, Μεσίας (56' Σάλεμακερς), Κρούνιτς, Τονάλι, Ερνάντες, Ντίαθ (80' Μπενασέρ), Λεάο (89' Ρέμπιτς), Ζιρού (80' Οριγκί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr