Ποδόσφαιρο

Λεβερκούζεν και Ρόμα μια... ανάσα από τα προημιτελικά [vids]

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 21:50

Γερμανοί και Ιταλοί πήραν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης με τις νίκες 2-0. Ματσάρες σε Βερολίνο και Λισαβόνα.

Λεβερκούζεν και Ρόμα μια... ανάσα από τα προημιτελικά [vids]

Μεγάλο αβαντάζ για να περάσουν από το πρώτο ματς στην 8άδα του Europa League έκαναν τόσο η Ρόμα όσο και η Λεβερκούζεν. Στο «Olimpico» της «αιώνιας» πόλης, η ομάδα του Μουρίνιο έδειξε πώς η φετινή της πορεία στη Serie A, που την έχει φέρει μέσα στην πρώτη 4άδα, μόνο τυχαία δεν είναι. Εξάλλου, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της La Liga που έχει τον ίδιο στόχο, δηλαδή το εισιτήριο για το επόμενο Champions League, οι «τζιαλορόσι» πήραν ένα ασφαλές προβάδισμα. Νίκησαν 2-0 και είναι κοντά στα προημιτελικά.

Κάτι ανάλογο έκανε στην «Bay Arena» και η Μπάγερ. Η ομάδα του Λεβερκούζεν επικράτησε με το ίδιο σκορ. Σημειώνοντας ένα γκολ στην αρχή και ένα στο φινάλε του ματς. Όμως, η ουσία είναι πώς το 2-0 είναι μια νίκη που δίνει μεγάλο προβάδισμα για την 8άδα.

Στα άλλα δύο ματς, νικητής δεν υπήρξε. Στο Βερολίνο η Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ προηγήθηκε τρεις φορές, αλλά η Ουνιόν έφερε τρεις φορές το ματς στα ίσα και έδωσε άλλο ενδιαφέρον για τη ρεβάνς στο Βέλγιο. Επίσης ισοπαλία στη Λισαβόνα. Η Σπόρτινγκ έκανε την ανατροπή με την Άρσεναλ από το 0-1 σε 2-1, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ως το φινάλε, με τους «Gunners» να έχουν ένα μικρό αβαντάζ λόγω της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Λεβερκούζεν - Φερεντσβάρος 2-0

(10' Ντεμιρμπάι, 86' Ταπσόμπα)

Ουνιόν Βερολίνου - Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ 3-3

(42' Γιουράνοβιτς, 69' Κνόχε, 89' Μίτσελ - 28', 72' Μπονιφάς, 58' Βέρτεσεν)

Ρόμα - Σοσιεδάδ 2-0

(13' Ελ Σαράουι, 87' Κουμπούλα)

Σπόρτινγκ - Άρσεναλ 2-2

(34' Ινάσιο, 55' Παουλίνιο - 22' Σαλιμπά, 62' αυτ. Μορίτα)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr