Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια και έστειλε μήνυμα για τα play off [vids]

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 21:12

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρώτο τρίποντο σε ντέρμπι φέτος, 3-1 την ΑΕΚ, και έδειξαν πώς είναι ακόμη μέσα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια και έστειλε μήνυμα για τα play off [vids]

Ο περσινός πρωταθλητής φυλούσε την καλύτερη του εμφάνιση για το φινάλε της κανονικής περιόδου. Αν και ήταν με την πλάτη στον… τοίχο, καθώς με ήττα θα «αποχαιρετούσε» την υπόθεση του τίτλου, έδειξε χαρακτήρα. Στην «OPAP Arena», εκεί που η ΑΕΚ μετρούσε 14/14 νίκες, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 και έστειλε μήνυμα για τα play off. Καθώς μπήκε για τα καλά στο «κόλπο» για τον τίτλο.

Το ντέρμπι στην «OPAP Arena» άρχισε με καλό ρυθμό και πολλή ένταση. Ήταν χαρακτηριστικό πώς οι διαμαρτυρίες προς τον Ιταλό διαιτητή Μαριάνι ήταν πολλές, από το πρώτο λεπτό και από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ποντάροντας στη δυναμική της έδρας. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ήταν κυρίως πίσω από την μπάλα. Με την πρώτη στιγμή στο ματς, στ0 11', για την Ένωση με την κεφαλιά του Αραούχο. Ο Αργεντινός είχε και τη δεύτερη, μεγάλη, φάση της ΑΕΚ στο 19', αλλά ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε.

Στο 22' η ΑΕΚ σκόραρε με τον Πινέδα, αλλά ο έλεγχος της φάσης από το VAR έδειξε πώς ο Μεξικανός είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι, οπότε το τέρμα δεν μέτρησε. Η επέμβαση του γκολκίπερ του Ολυμπιακού στην κεφαλιά του Πινέδα, στο 33', διατήρησε το 0-0.

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήρθε με πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 34', αλλά ο Μπακαμπού που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έκανε κάκιστο τελείωμα και ο Αθανασιάδης απέκρουσε!

Ωστόσο το πρώτο 45λεπτο έληξε χωρίς σκορ, με την ΑΕΚ να έχει το εντυπωσιακό 72%-28% στην κατοχή της μπάλας! Πάντως, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους υπήρξε μια φάση με πιθανό χέρι του Ρότα και ανατροπή του Μπακαμπού από τον Χατζησαφί, η οποία δεν ελέγχθηκε!

Στο 48' η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση μετά τη λάθος πάσα του Ντόη, αλλά ο Γκατσίνοβιτς δεν βρήκε το στόχο. Όμως, στο 50' ο Ολυμπιακός σκόραρε.

Σουτ του Μπιέλ, η μπάλα κόντραρε στον Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη (0-1).

Επιπλέον, στο 53' ο Φορτούνης έβγαλε προωθημένη μπαλιά για τον Μπακαμπού που πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 0-2 των «ερυθρολεύκων».

Η Ένωση απείλησε στο 64' με την προσπάθεια του Βίντα, μετά την κακή έξοδο του Πασχαλάκη. Μία ακόμα εξαιρετική αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό στο 67' με τον Κανός να πετυχαίνει το 0-3.

Ωστόσο, η απερισκεψία του Μπιέλ στο 70', που είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ έκανε άμεσα ευκαιρία με την κεφαλιά του Πινέδα και την εντυπωσιακή επέμβαση του Πασχαλάκη. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αντέδρασε εξίσου σωστά στο σουτ του Φερνάντες στο 76'. Η ΑΕΚ στο 81' εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και με το δυνατό σουτ του Τσούμπερ μείωσε σε 1-3.

Νέα μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης με την κεφαλιά του Μουκουντί στο 85'!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73' Φερνάντες), Γιόνσον (65' Τσούμπερ), Σιμάνσκι, Άμραμπατ (65' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (65' Λιβάι Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (90'+1 Ρέτσος), Σαμασέκου, Μπιέλ, Φορτούνης (72' Βρουσάι), Κανός (80' Μασούρας), Μπακαμπού (73' Ελ Αραμπί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.