Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ στο «κόλπο» του τίτλου, ο Άρης ανέβηκε 5ος, μεγάλη «μάχη» για την παραμονή [vids]

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 21:44

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έκρυβε… συγκινήσεις. Ο Δικέφαλος παραμένει στη «μάχη» για το πρωτάθλημα, οι «κίτρινοι» ξεπέρασαν τον Βόλου, ενώ χαμός στην ουρά ανάμεσα σε Ιωνικό, Λαμία και Λεβαδειακό.

Ο ΠΑΟΚ στο «κόλπο» του τίτλου, ο Άρης ανέβηκε 5ος, μεγάλη «μάχη» για την παραμονή [vids]

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας στο φετινό πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό. Καθώς τόσο σε ό,τι αφορά τα play off όσο και στα play out, αναμένεται να γίνουν τρομερές «μάχες» στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Πανθεσσαλικό και έμεινε ζωντανός στη «μάχη» του τίτλου. Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πέρασε τον Βόλο, μπαίνοντας με αβαντάζ για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επίσης, όλα είναι ανοικτά για την παραμονή. Εκεί όπου Ιωνικός και Λεβαδειακός νίκησε, ενώ η Λαμία έμεινε στην ισοπαλία στο Αγρίνιο. Έτσι, στα play out η βαθμολογία των τριών είναι:

  • Ιωνικός 18
  • Λαμία 17
  • Λεβαδειακός 17

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ 0-1

Το κίνητρο για τον ΠΑΟΚ ήταν πιο μεγάλο. Να μειώσει δηλαδή τη διαφορά από την πρώτη θέση. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που έψαξαν από την αρχή του γκολ, περισσότερο. Με την δικαίωση των προσπαθειών τους να έρχεται με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς. Καθώς στο 30' ήρθε το 0-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά. Γύρισμα του Νάρεϊ και τελείωμα του Μπράντον, για να ανοίξει το σκορ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Είναι γεγονός πώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, ειδικά με τον Κωνσταντέλια. Αλλά πήραν τη νίκη που τους κράτησε στο… κόλπο για το πρωτάθλημα.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Σι, Τσοκάνης (90' Καρτάλης), Ντέλετιτς, Πιρές (87' Κάτσε), Τσιρίνος (81' Τάχατος), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (76' Ντάντας), Ντάγκλας, Νάρεϊ (75' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (66' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (66' Ολιβέιρα).

ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

Οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8' με το τέρμα του Λιάσου, αιφνιδιάζοντας απόλυτα τον Άρη. Όμως, η ομάδα του Τερζή δεν πτοήθηκε. Πίεσε. Στο 10' είχε δοκάρι με τον Νταρίντα. Τελικά στο 26' έφερε το ματς στα ίσα. Το γύρισμα του Πάλμα ήταν ιδανικό και ο Νταρίντα δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει χαμένη. Το κίνητρο των «κίτρινων» για να ανέβουν στην 5η θέση ήταν ολοφάνερο. Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης γύρισε το ματς στο 44' με την κεφαλιά του Πάλμα, μετά τη σέντρα του Καμάτσο (2-1). Ένα ακόμη γκολ για τον Άρη ήρθε στο 58'. Ήταν η σειρά του Καμαρά να βρει δίχτυα για το 3-1. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Τερζή θα μπει στα play off ως πέμπτος και με προβάδισμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (76' Μαζικού), Ντουκουρέ (89' Σγουρός), Νταρίντα, Πάλμα (89' Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο (76' Ιτούρμπε), Καμαρά (89' Γκρέι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Eραμούσπε (75' Μπορταγκαράι), Μπακαδήμας, Ράντου, Μπιλμπάο, Τζίμας (82' Σταματελόπουλος), Ριένστρα (90' Κύρκος), Λιάσος, Μορέιρα, Μπάλαν.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Η ομάδα της Νίκαιας έκανε ιδανική εκκίνηση στο ματς. Μιας και στο 7' ο Μάντζης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 στη Νεάπολη. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 43' για τους Αρκάδες μετά την αποβολή του Αλάγκμπε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Νικαιώτες κράτησαν το υπέρ τους σκορ και πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια και τα play out.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι Σόουζα, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ρομαό, Λοβέρα (75' Ελευθεριάδης), Φαντιγκά, Σεμπά (90'+3 Μάνος), Μάντζης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (88' Προύντζος), Αλάγκμπε, Ριέρα (66' Ζούγλης), Σίτο (87' Μπερτόγλιο), Τιλίκα (46' Σανταφέ), Μπαράλες (66' Κωστέας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 2-0

Η ομάδα της Βοιωτίας πήρε το προβάδισμα νωρίς. Με την κακή εκτίμηση από τον Διαμαντή που στην προσπάθειά του, να απομακρύνει στην μπάλα στη σέντρα του Τσάπρα, την έστειλε στα δίχτυα του Μανδά στο 21' (1-0). Επιπλέον, στο 27' οι γηπεδούχοι απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα, καθώς ο Νίκας σημείωσε το 2-0. Με το σημαντικό αβαντάζ των δύο τερμάτων, ο Λεβαδειακός ήλεγξε το ματς και έφτασε σε ένα τρίποντο, με το οποίο αναπτέρωσε τις ελπίδες για παραμονή.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Βινίσιους, Παζ, Λιάγκας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (66' Μπελμόντ), Νίκας (80' Δούμτσιος), Γιαννώτας (72' Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (80' Σκβάρκα).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Τοράρινσον, Λάρσον, Διαμαντής, Πασαλίδης, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Μπιφουμά (57' Τσιλιανίδης), Τοράλ (19' Περέα), Ντίκο (80' Τζου), Μοσκέρα (57' Γκρόνινγκ).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 1-1

Αν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν 0-0, δεν ήταν εναρμονισμένο με την εικόνα του ματς. Καθώς τόσο ο Παναιτωλικός όσο και η Λαμία είχαν τις ευκαιρίες του. Αλλά αυτό που έλειψε ήταν το γκολ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 52' με την κεφαλιά του Καρέλη που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου. Όμως, στο 71' η ομάδα της Λαμίας ισοφάρισε σε 1-1 με το γκολ του Ντε Βινσέντι, με εκτέλεση φάουλ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χουχούμης, Μλάντεν, Ντίας (80' Μπουζούκης), Χουάνπι (61' Κολοβός), Ντουάρτε (80' Μόρσεϊ), Σενγκέλια (86' Ζοάο Πέδρο), Καρέλης.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Στάνκο (66' Μπεχαράνο), Νούνιες (86' Μανούσος), Ασκόφσκι (86' Καραμάνος), Βέργος, Τσιλούλης (86' Μεντίνα), Μαρτίνεθ (66' Ντε Βινσέντι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.