Ποδόσφαιρο

Η Μπαρτσελόνα έμεινε αλώβητη στο «San Mamés» [vids]

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 23:59

Οι Καταλανοί νίκησαν 1-0 την Μπιλμπάο και διατήρησαν το +9. Η Σεβίλλη ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Μπαρτσελόνα έμεινε αλώβητη στο «San Mamés» [vids]

Μεγάλη νίκη για τους «blaugrana» στο «San Mamés». Η ομάδα του Τσάβι επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και διατήρησε το +9 από την Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα αυτά μια εβδομάδα πριν το clasico του «Camp Nou». Καθώς την προσεχή Κυριακή οι δύο «αιώνιοι» της Ισπανίας αναμετρώνται στη Βαρκελώνη. Σε ένα ματς που είναι πολύ πιθανό να βάλει… τέλος στην υπόθεση του τίτλου, αν νικήσουν οι Καταλανοί και βρεθούν στο +12!

Στο Μπιλμπάο η Μπαρτσελόνα τα βρήκε δύσκολα. Η Αθλέτικ είχε δοκάρι στο 34' με την κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία. Ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου ήρθε το μοναδικό γκολ του ματς. Με πρωταγωνιστή για τους Καταλανούς τον Ραφίνια! Στο φινάλε του ματς, στο 88', ο Ινιάκι Γουίλιαμς σκόραρε. Αλλά ο έλεγχος της φάσης από το VAR έδειξε πώς ξεκίνησε από χέρι του Μουνιαΐν, οπότε δεν μέτρησε. Επιπλέον, στο 90'+4 ο Τερ Στέγκεν έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Γιούρι.

Στη «μάχη» της Ευρώπης, κανείς δεν βγήκε απόλυτα κερδισμένος. Η Σοσιεδάδ έμεινε στο 1-1 με την Μαγιόρκα στα Κανάρια Νησιά. Επίσης, ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μπέτις στο «Estadio de la Cerámica», με τους «verdiblancos» να παραμένουν στην 5η θέση που οδηγεί στο Europa League.

Αντίθετα, εκεί που επέστρεψαν τα χαμόγελα είναι στην άλλη ομάδα της πόλης. Η Σεβίλλη νίκησε 2-1, με ανατροπή, την Αλμερία και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για την παραμονή στην La Liga.

Μαγιόρκα - Σοσιεδάδ 1-1

(50' Λι Κανγκίν - 3' Κ. Φερνάντες)

Σεβίλλη - Αλμερία 2-1

(45'+2 πέν. Οκάμπος, 73' Λαμέλα - 2' Ακιέμε)

Βιγιαρεάλ - Μπέτις 1-1

(55' Πίνο - 38' Μπ. Ιγκλέσιας)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1

(45'+2 Ραφίνια)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr