Ποδόσφαιρο

Super League Play Off: Αίτημα για ξένους διαιτητές παντού!

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 17:55

Αυτό συζητήθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων. Επιπλέον, το αίτημα των Big-4 είναι για Elite διαιτητές στα μεταξύ τους ματς.

Super League Play Off: Αίτημα για ξένους διαιτητές παντού!

Η κλήρωση του προγράμματος για το μίνι πρωτάθλημα που ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο έγινε. Όμως στο περιθώριο της κλήρωσης, οι εκπρόσωποι των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα play off συζήτησαν για λίγο σχετικά με το κομμάτι της διαιτησίας. Και κατέληξαν σε μια ομόφωνη απόφαση.

Αυτή αφορά στο αίτημα που θα καταθέσουν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Αυτό θα αφορά τον ορισμό μόνο ξένων διαιτητών σε όλα τα ματς που θα γίνουν. Και όχι μόνο! Καθώς σύμφωνα με όσα κουβέντιασαν, στα ματς ανάμεσα στο Big-4 (σ.σ.: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) θα ζητήσουν να οριστούν μόνο διαιτητές από την Elite κατηγορία της UEFA.

Αυτό είναι το κοινό αίτημα που συμφώνησαν να θέσουν οι εκπρόσωποι των ΑΕΚ, Άρη, Βόλο, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Κάτι που σημαίνει πώς ο αρχιδιαιτητής Μπένετ και οι συνεργάτες του στην ΚΕΔ, θα έχουν δύσκολο έργο. Διότι πρέπει να φανεί αν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν το αίτημα των ομάδων των play off της Super League 1.

Εξάλλου, προ λίγο ημερών η ΕΠΟ, μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής της, έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου. Έτσι, εγκρίθηκε η αύξηση του μισθού των ξένων διαιτητών από 1.500€ σε 4.000€ ώστε να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με διαιτητές από την Elite κατηγορία. Επιπλέον, έχει γίνει δεκτή και η σχετική εισήγηση για την αύξηση των αμοιβών και των βοηθών διαιτητή, αλλά και γενικότερα των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.