Ποδόσφαιρο

Η καρδιά του περσινού πρωταθλητή «χτυπά» ακόμη! [vids]

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 21:23

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Απόλλων Λεμεσού, επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην «Αρένα» κι έφτασε τις 4 σερί νίκες, δείχνοντας πώς θα παλέψει για την έξοδο στην Ευρώπη.

Η καρδιά του περσινού πρωταθλητή «χτυπά» ακόμη! [vids]

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Απόλλων Λεμεσού πέτυχε τρεις σερί νίκες. Όμως, αυτό το εξαιρετικό σερί συνεχίστηκε και στην έναρξη των play off. Ο περσινός πρωταθλητής έφυγε νικητής από τη Λάρνακα, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην «Αρένα». Σε ένα ματς με μεγάλη ένταση. Το μοναδικό γκολ του ματς ήρθε στο 37' με την κεφαλιά του Ίλιαν Ίλιεφ, μετά τη σέντρα του Κυριάκου. Το αποτέλεσμα ήταν να μειώσει ο Απόλλων τη διαφορά από την 4η Πάφο στους 4 βαθμούς.

Αντίθετα, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ και βρεθούν μαζί στην πρώτη θέση. Έτσι έμεινε στο -3 από τους «γαλαζοκίτρινους». Καθώς στο 47' ο Γιάκολις σκόραρε για την ομάδα της Λάρνακας, αλλά το VAR έδειξε πώς υπήρχε οφσάιντ. Το ματς στιγματίστηκε από τις τρεις αποβολές. Αρχικά στο 8' όταν ο Λέντες πάτησε με τις τάπες τον Κυριάκου. Στις καθυστερήσεις, στο 90'+5, υπήρξε ένταση και σύρραξη μετά το σκληρό φάουλ του Χέντι στον Τόμοβιτς. Οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια και ο διαιτητής Χριστοδούλου τους απέβαλλε.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας (79' Γκρόμοφ), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Λέντες, Φαράζ (86' Ναούμ), Πονς, Γιάκολις (62' Σανχούρχο), Άλτμαν (62' Νίκολιτς), Τρισκόφσκι (62' Λόπες).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Χαμάς, Ίλιεφ (72' Nτιγκινί), Κολ (90'+4 Χέντι), Χ. Κυριάκου (87' Σαχάρ), Ουάρντα (87' Χουσαΐν), Βα (72' Σπόλιαριτς), Πίττας.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας πέτυχε ένα πολύ σημαντικό διπλό στη Λεμεσό. Οι «μαυροπράσινοι» έφυγαν νικητές από το στάδιο «Alfamega». Χάρη στο γκολ του Έσελινγκ στο 75' με κεφαλιά. Με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά από Παραλίμνι και Δόξα Κατωκοπιάς και να αναπτερώσει η ομάδα της Λευκωσίας, τις ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Φραντζής, Τεϊσέιρα (88' Ιωάννου), Μπίλοβαρ, Τζάλμα, Kασά (46' Ρόμο), Τσιμπόλα, Κατσανίκλιτς (67' Ζντραφκόφσκι), Τσέρνιχ (46' Μεντόσα), Παπαφώτης (84' Κοντινέλα), Μπεραχίνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μουκτάρης, Έσελινκ, Ιωάννου, Αλσέους, Νάνι, Καλίλι, Πεχλιβάνης (72' Χαραλάμπους), Ψύχας (67' Κορομά), Γιακουμάκης (87' Μπάρντι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr