Ποδόσφαιρο

Οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ του 2030

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 19:25

Η Ελλάδα μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο θα διεκδικήσουν την επόμενη διοργάνωση.

Οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ του 2030

Σε εξέλιξη είναι το συμβούλιο της FIFA στο Κιγκάλι της Ρουάντα. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τη σημερινή συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας ήταν οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ του 2030. Μιας και, όπως είναι γνωστό, το προσεχές του 2026 θα γίνει σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Αλλά το μεθεπόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει σχέση, έστω και έμμεσα, με την Ελλάδα. Διότι η χώρα μας έχει θέσει κοινή υποψηφιότητα για την σπουδαία αυτή διοργάνωση μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Κάτι που έγινε γνωστό σήμερα, στο περιθώριο του συμβουλίου της FIFA. Οι άλλες δύο κοινή υποψηφιότητες είναι από την περιοχή της Μεσογείου και της Νότιας Αμερικής, αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, το Μαρόκο μπήκε στην «ομάδα» της Ισπανίας και της Πορτογαλία. Ουσιαστικά πήρε τη θέση της Ουκρανίας που αρχικά ήταν να μπει μαζί με τις δύο χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου. Γεωγραφικά, οι Βόρειο-Αφρικανοί μαζί με τους Ίβηρες συνθέτουν μια δυνατή υποψηφιότητα.

Σχετικά με την τρίτη από τη Νότια Αμερική… Την αποτελούν οι Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή και Παραγουάη. Μια υποψηφιότητα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη στιγμή που η «αλμπισελέστε» είναι η τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η τελική απόφαση θα παρθεί μετά την ψηφοφορία ανάμεσα στις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA που θα κληθούν να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους, πριν πάρουν την τελική απόφαση για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr