Ποδόσφαιρο

Απίθανη παράσταση του «χρυσοπόδαρου» Χάαλαντ [vid]

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 23:50

Ο Νορβηγός σέντερ φορ έκανε χατ-τρικ στο πρώτο μέρος και σημείωσε 5 γκολ, στη νίκη 7-0 της Σίτι κόντρα στη Λειψία!

Απίθανη παράσταση του «χρυσοπόδαρου» Χάαλαντ [vid]

Το ματς δεν ήταν τελικά της Σίτι κόντρα στη Λειψία! Αλλά του «Βίκινγκ» της ομάδας του Γκουαρδιόλα κόντρα στη γερμανική ομάδα. Ο Νορβηγός σέντερ φορ της ομάδας του Μάντσεστερ πέτυχε 5 γκολ στη νίκη-πρόκριση των «πολιτών» κόντρα στην ομάδα του Ρόζε με7-0. Χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά 35 αγωνιστικά λεπτά για να κάνει πενταρέ! Έτσι οι πρωταθλητές Αγγλίας διέλυσε την Λειψία και πέρασαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Η Σίτι είχε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χρειάστηκε ένα πέναλτι για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ως το 20' που έγινε το χέρι του Χένρικς στην κεφαλιά του Ρόδρι, η Λειψία κρατούσε χωρίς μεγάλη πίεση το 0-0. Όμως, το VAR έδειξε την παράβαση. Με τον Χάαλαντ να ευστοχεί στο 22' για το 1-0. Επιπλέον, στο 24' ο Ντε Μπρόινε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο «Βίκινγκ» της Σίτι πήρε την κεφαλιά στη συνέχεια για το 2-0. Έτσι, φτάσαμε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+3). Κεφαλιά του Ντίας, ο Μπλάσβιτς απέκρουσε και ο Χάαλαντ από κοντά πέτυχε το 3-0. Χατ-τρικ σε ένα ημίχρονο από τον Νορβηγό σέντερ φορ.

Γκολ με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Ο Γκιντογκάν στο 49' με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 4-0, για να επιστρέψει ο Χάαλαντ στο σκοράρισμα. Στο 54' με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 5-0. Ακόμη, στο 57' με πανομοιότυπο τρόπο σημείωσε το 6-0, φτάνοντας τα 5 γκολ στο ματς. Κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν τόσο ο Μέσι (Μπαρτσελόνα, 2012) όσο και ο Αντριάνο (Σαχτάρ Ντόνετσκ, 2014). Πενταρέ σε 35 λεπτά! Τέλος, στο 90'+1 ο Ντε Μπρόινε με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, σημείωσε το τελικό 7-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (64' Γκόμες), Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64' Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν (55' Μάχρεζ), Γκρίλις (55' Φόντεν), Χάαλαντ (63' Άλβαρες).

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιτς, Χένρικς (80' Κλόστερμαν), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63' Σιμακάν), Σομποσλάι (72' Όλμο), Βέρνερ (63' Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63' Αντρέ Σίλβα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr