Ποδόσφαιρο

Η Πόρτο τα δοκάρια, η Ίντερ την πρόκριση [vid]

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 23:58

Οι «νερατζούρι» κράτησαν το 1-0 του «Giuseppe Meazza» με το 0-0 στην Πορτογαλία και προκρίθηκαν στην 8άδα του UEFA Champions League.

Η Πόρτο τα δοκάρια, η Ίντερ την πρόκριση [vid]

Ένα γκολ στο πρώτο ματς και μια «λευκή» ισοπαλία στη ρεβάνς του «Estádio do Dragão». Αυτά τα δύο αποτελέσματα ήταν ιδανικά για τους «νερατζούρι», για να πάρουν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του UEFA Champions League. Η ομάδα του Ιντζάγκι άντεξε στην πίεση των «δράκων», ενώ είχε και «σύμμαχο» την τύχη. Διότι στις καθυστερήσεις οι Πορτογάλοι είχαν δύο δοκάρια μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αλλά το γκολ δεν ήρθε και η ιταλική ομάδα συνεχίζει στη διοργάνωση.

Η Πόρτο είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις. Ήδη από το 3' ο Ουρίμπε απείλησε τον Ονάνα, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ. Μία ακόμα φάση με τον Εουστάκιο στο 20', όπου ο γκολκίπερ της Ίντερ αντέδρασε σωστά. Στο 21' ήταν η σειρά του Τζέκο να έχει τελική και του Ντιόγκο Κόστα να επέμβει. Το πρώτο μέρος τελείωσε με μια ευκαιρία για κάθε ομάδα. Στο 45'+1 ήταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες και στο 45'+2 ο Εουστάκιο. Όμως, το 0-0 δεν άλλαξε!

Το ματς είχε καλό τέμπο, αλλά λιγότερες ευκαιρίες. Στο 87' ο Ναμάσο δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Ονάνα. Οι καθυστερήσεις στο «Estádio do Dragão» ήταν 7 λεπτά, με την Πόρτο να έχει πολλές φάσεις. Καταρχάς στο 90'+3 με τον Μαρτίνες. Στη συνέχεια, στο 90'+5 με τον Ντούμφριες να απομακρύνει λίγο πριν τη γραμμή, το σουτ του Μαρκάνο. Στη συνέχεια, η κεφαλιά του Ταρεμί με την παρέμβαση του Ονάνα, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Επιπλέον, δευτερόλεπτα μετά ο Γκρούγιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Αμέσως μετά ο Πεπέ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Πόρτο έμεινε με δέκα παίκτες. Ωστόσο, το 0-0 δεν άλλαξε.

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Πεπέ, Καρντόσο, Μαρκάνο, Ζαϊντού (85' Γουέντελ), Γκρούγιτς, Εουστάκιο (70' Φράνκο), Γκαλένο, Ουρίμπε (85' Ντ. Ναμάσο), Ταρεμί, Εβανίλσον (70' Μαρτίνες).

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Nτούμφρις, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74' Ντε Βρις), Νταρμιάν (80' Σκρίνιαρ), Ντιμάρκο (70' Ντ' Αμπρόσιο), Μπαρέλα (80' Μπρόζοβιτς), Μικιταριάν, Τσαλχάνογλου, Τζέκο (70' Λουκάκου), Λ. Μαρτίνες.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr