Ποδόσφαιρο

FIFA: Υποσχέσεις Ινφαντίνο για 11 δις ευρώ έσοδα

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 15:54

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μίλησε για μεγάλα ποσά στις εξαγγελίες του με αφορμή την επανεκλογή του

FIFA: Υποσχέσεις Ινφαντίνο για 11 δις ευρώ έσοδα

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA κατά τη διάρκεια του 73ου συνεδρίου της, σήμερα (16/3) στην πρωτεύουσας της Ρουάντα, στο Κιγκάλι, υποσχόμενος έσοδα ρεκόρ στην επόμενη τετραετία, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ζήτησε να παιχτεί περισσότερο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

«Είναι απίστευτη τιμή και προνόμιο και μεγάλη ευθύνη», είπε ο Ινφαντίνο. «Υπόσχομαι να συνεχίσω να υπηρετώ τη FIFA και το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Σε αυτούς που με αγαπούν, και ξέρω ότι είναι πολλοί, και σε αυτούς που με μισούν...Σας αγαπώ όλους», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Ινφαντίνο.

Υπόσχεση για έσοδα 11 δισ. δολάρια την επόμενη τετραετία
Επιβεβαίωσε ότι το εισόδημα της FIFA έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στον τελευταίο κύκλο από το 2019-22, αλλά υποσχέθηκε να το αυξήσει ουσιαστικά και πάλι λόγω των διευρυμένων τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών και γυναικών και την εισαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 32 ομάδων.

«Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ρεκόρ 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έως το 2022) σε μια περίοδο που επλήγη από την Covid-19. Όταν έφτασα, τα αποθεματικά της FIFA ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σήμερα είναι σχεδόν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια», τόνισε ο Ινφαντίνο.

«Υποσχόμαστε νέα έσοδα ρεκόρ για τον επόμενο κύκλο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το ποσό, επομένως θα μπορούσε να αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια», πρόσθεσε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr