Ποδόσφαιρο

Η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ προκρίθηκε πανηγυρικά κόντρα στην.. Ουνιόν Βερολίνου

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 - 00:01

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ διέλυσε την Ουνιόν Βερολίνου και πέρασε στα προημιτελικά του Europa League. Αποκλεισμός-σοκ της Αρσεναλ στα πέναλτι από την Σπόρτινγκ, η Ρόμα απέκλεισε την Σοσιεδάδ.

Η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ προκρίθηκε πανηγυρικά κόντρα στην.. Ουνιόν Βερολίνου

Την κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής της Ιστορίας βιώνει η Σεντ Ζιλουάζ, που νίκησε 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου και προκρίθηκε στους «8» του Europa League. Η βελγική ομάδα πήρε εντυπωσιακή νίκη επί της ομάδας-έκπληξης της Μπουντεσλίγκα και μαζί το εισιτήριο, αφού το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 3-3.

Έτσι, 63 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Εκθέσεων, ο σύλλογος των Βρυξελλών αφήνει ξανά το ευρωπαϊκό αποτύπωμά του σε μια πολύ πιο δύσκολη διοργάνωση.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε την τεράστια έκπληξη και πέταξε εκτός ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Europa League, επικρατώντας της Άρσεναλ στα πέναλτι (3-5, 1-1 κανονική διάρκεια).

Στο Σαν Σεμπαστιάν η Ρόμα με... συνταγή Μουρίνιο, «κλείδωσε» στο μηδέν τη Σοσιεδάδ και πήρε άνετη πρόκριση χάρη στο υπέρ της 2-0 της Ρώμης. Στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης τα πάντα τελείωσαν πριν καλά καλά ξεκινήσουν! Η Λεβερκούζεν είχε προβάδισμα (2-0) από το πρώτο ματς με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος και προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντιαμπί. Πώς να αντιδράσουν μετά οι γηπεδούχοι; Οι Γερμανοί «επανέλαβαν» το σκορ του πρώτου ματς και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η φάση των 16
Φενέρμπαχτσε - Σεβίλλη 1-0 (41' πέν. Βαλένσια) [0-2]
Φέγενορντ - Σαχτάρ 7-1 (9' Χιμένες, 24', 38' πέν. Κεκτσιού, 49', 60' Ιντρισί, 64' Τζαχανμπάκς, 66' Ντανίλο / 87' Κέλσι)
Φράιμπουργκ - Γιουβέντους 0-2 (45' πέν. Βλάχοβιτς, 90+5' Κιέζα)
Μπέτις - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (55' Ράσφορντ)
Άρσεναλ - Σπόρτινγκ 1-1 (19' Τζάκα / 62' Γκονσάλβες)
Φερεντσβάρος - Λεβερκούζεν 0-2 (3' Ντιαμπί, 81' Αντλί)
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρόμα 0-0
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Ουνιόν Βερολίνου 3-0 (18' Τέουμα, 63' Αμανί, 90+5' Λαπουσέν)

Οι ομάδες των προημιτελικών
Σεβίλλη
Φέγενορντ
Γιουβέντους
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λεβερκούζεν
Ρόμα
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

* Η κλήρωση των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη στις 14:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr