Ποδόσφαιρο

Super League: Νίκες στην πρεμιέρα πλέι άουτ για Λαμία, Ατρόμητο και Αστέρα [vids]

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 - 21:51

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 2-0 του Ιωνικού στην πρεμιέρα των play out. Σκόρερ οι Καμαρά (19΄) και Έρλινγκμαρκ (90΄), με τους Νικαιώτες να παραμένουν στη ζώνη υποβιβασμού. Πολύτιμη νίκη της Λαμίας 2-0 επί του ΠΑΣ, ο Αστέρας Τρίπολης υπέταξε με 2-1 τον Παναιτωλικό, χωρίς νικητή το ΟΦΗ-Λεβαδειακός (1-1).

Super League: Νίκες στην πρεμιέρα πλέι άουτ για Λαμία, Ατρόμητο και Αστέρα [vids]

Μετά από 19 λεπτά αγώνα και ενώ είχε μετρήσει ήδη μία χαμένη ευκαιρία στο 4΄ με τον Κλωναρίδη, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ, όταν ο Καμαρά πλάσαρε από κοντά και έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δυο ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ (στο 30΄ με Ρομπάιγ και στο 33΄ με Γκονζάλες), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός πίεσε ψηλά και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Γιαννιώτης είχε... κατεβάσει ρολά. Παρά τις διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες των Νικαιωτών, όμως, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χαμογέλασε, καθώς στο 90΄ «κλείδωσε» το «τρίποντο» με τον Έρλινγκμαρκ, ο οποίος με κεφαλιά μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κέσχριντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (67' Φριντγιόνσον), Καμαρά (80' Κούεν), Έρλινγκμαρκ, Κλωναρίδης (46' Ροτάριου), Τζαβίδας (58' Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (80' Τζοβάρας).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Λοβέρα (55' Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά (73' Μάνος), Κάνιας, Σεμπά (81' Καμπράλ), Μαντζής.

Ανετα οι Αρκάδες

Ο Αστέρας μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, έλεγξε τον ρυθμό, είχε τις ευκαιρίες στην εκκίνηση της αναμέτρησης και δεν άργησε να προηγηθεί. Στο 31΄ και μετά από εξέταση του VAR ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μονομαχία των Καστάνιο με τον Χουχούμη και ο Μπαράλες με εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάλεψαν για το 2-0, αλλά στο 50΄ ο Παναιτωλικός πέτυχε την ισοφάριση, όταν ο Χουχούμης έκλεψε την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Κολοβό, που με πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-1. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να κρατήσουν έστω τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Άλβαρες στο 90΄ φρόντισε να επιβεβαιώσει την υπεροχή του Αστέρα, γράφοντας το τελικό 2-1.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρες, Σανταφέ, Μουνάφο, Ριέρα (45′ Τιλίκα), Σίτο (68′ Ζουγκλής), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μαλής, Λάρσον, Μλάντεν, Κολοβός, Χουάνπι (64′ Ντίας), Ντουάρτε, Σενγκέλια (64′ Νοσίρου), Πέδρο (74′ Καρέλης)

Βαθιά ανάσα για την Λαμία

Η Λαμία πέτυχε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στην 1η αγωνιστική των play out της Super League.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πήρε το τρίποντο και σκόρπισε «χαμόγελα» στον κόσμο της ομάδας, αφού ξέφυγε από την τελευταία θέση, όντας στο +2 από Λεβαδειακό και Ιωνικό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και στο 9′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Βέργος από κοντά δεν κατάφερε να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα.

Αυτό έγινε τρία λεπτά αργότερα και στο 12ο λεπτό με τον ίδιο παίκτη. Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ έκανε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπακαδήμα, άλλαξε πορεία, ο Τσιντώτας απέκρουσε δύσκολα, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Βέργο και αυτός από κοντά σκόραρε για το 1-0.

Η ομάδα από τη Φθιώτιδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο στην αναμέτρηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Βέργος ήταν αυτός που και πάλι κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και αυτά της ομάδας του.

Στο 53ο λεπτό, ο Ντε Βιντσέντι αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι και τον παίκτη παραπάνω, προσπάθησαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να μπουν και πάλι στο ματς, χωρίς επιτυχία. Ροσέρο, Μορέιρα και Τζίνο προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί.

Στο 80′ ο Μπαλάν δεν κατάφερε να σουτάρει από πολύ καλή θέση, αφού ο Τζανετόπουλος έδιωξε τη μπάλα.

Τα νεύρα κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά, με τον Μανούσο να βλέπει και αυτός την κόκκινη κάρτα στο 96ο λεπτό, αφήνοντας με εννιά παίκτες του γηπεδούχους.

Ωστόσο, το 2-0 ήταν το τελικό σκορ, με το αποτέλεσμα να δίνει βαθιά «ανάσα» στη Λαμία.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόποτλος, Αμπάντα, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης, Βέργος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Τσάβος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας, Λιάσος, Τζίνο, Μορέιρα, Ριένστρα, Μπάλαν.

Πολύτιμος πόντος για Λεβαδειακό

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ατρόμητος υπερασπίστηκε την έδρα του με 2-0 απέναντι στον Ιωνικό στην πρεμιέρα των play out της Super League. Σκόρερ των γηπεδούχων οι Καμαρά (19΄) και Έρλινγκμαρκ (90΄), με τους Νικαιώτες να παραμένουν στη ζώνη υποβιβασμού.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, έχοντας σε καλή μέρα τους Νίκα, Τσάπρα Γιαννιώτα, Σαχπεκίδη επιχείρησε να παίξει ψηλά, το πρόβλημα όμως ήταν ότι η κάθε προσπάθεια τελείωνε λίγο πριν περάσει η μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Μανδά.

Στο 25΄ καταγράφεται η πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Σαχπεκίδη να παίρνει την μπάλα από τον Τσάπρα. Ο Μανδάς που «διάβασε» την φάση βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Μέσα σε δύο λεπτά (31΄και 32΄) ο ΟΦΗ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ήταν η σειρά του Γκροφ να φωνάξει «παρών» καθώς (στην πρώτη περίπτωση) απομάκρυνε στην κοντινή κεφαλιά του Ντίκο και λίγο αργότερα μπλόκαρε στο γυριστό σουτ του Μπάκιτς.

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη και ο Λεβαδειακός από μια στημένη φάση βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Νίκας πήδηξε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Προσπάθεια απάντησης στο 51΄ για τους γηπεδούχους με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπαλογιάννη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, πολύ κοντά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκροφ.

Από στημένη φάση (εκτέλεση φάουλ) έγινε το 1-1. Ο Μπάκιτς σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Γκροφ ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Δύο λεπτά αργότερα οι Βοιωτοί λίγο έλλειψε να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, όταν από την παράλληλη – προς την εστία – σέντρα του Γερεμέγεφ στον Χάμοντ, ο Μπάκιτς έπεσε την τελευταία στιγμή στην μπάλα και την έδιωξε μακριά από την μεγάλη περιοχή σώζοντας την ομάδα του από μία ακόμη πολύ δύσκολη κατάσταση.

Στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι. Αρχικά στο πρώτο λεπτό όταν ο Νέιρα (από μακρινή μπαλιά του Μανδά) βρέθηκε στο έδαφος σε σύγκρουση με τον Γκροφ και λίγο αργότερα όταν ο Χάμοντ ανατράπηκε από τον Γκρόνιγκ. Οι φάσεις ελέγχθηκαν από το VAR vst;oso ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στον αγώνα.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (63΄ Περέα) Διαμαντής, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (63΄ Νέϊρα), Μπάκιτς (80΄ Γκρόνινγκ),Μπαλογιάννης, (72΄ Μπιφούμα), Ντίκο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ (53΄ Ντεντάκης), Τσάπρας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (84΄ Μπελμόντ), Νίκας (84΄ Σκβάρκα), Γιαννιώτας (63΄ Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (84΄ Τόρο)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr