Ποδόσφαιρο

Η «συνήθεια» της Γιουνάιτεντ στις προκρίσεις [vids]

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 20:36

Στα ημιτελικά του FA Cup η ομάδα του Μάντσεστερ με ανατροπή κόντρα στη Φούλαμ. Πέρασαν Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπράιτον.

Η «συνήθεια» της Γιουνάιτεντ στις προκρίσεις [vids]

Τόσο στην πορεία της για την κατάκτηση του Qarabao Cup όσο και στο FA Cup, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάνει πολλές ανατροπές. Μία ακόμη ήρθε το απόγευμα της Κυριακής. Στο ματς για τα προημιτελικά του αγγλικού κυπέλλου, γύρισε το 0-1 της Φούλαμ. Νίκησε 3-1 τελικά, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για την 4άδα όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον.

Το ματς στο «Old Trafford» είχε πολλή ένταση. Ο Μίτροβιτς άνοιξε το σκορ στο 50' για το 0-1, βάζοντας μπροστά την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Ωστόσο, η φάση του 70' έβαλε… φωτιά στο ματς. Ο Γουίλιαν απέκρουσε πάνω στη γραμμή με το χέρι το σουτ του Σάντσο.

Κόκκινη κάρτα για τον Βραζιλιάνο, με τον Μίτροβιτς να δείχνει την βαλκανική του… κουλτούρα, καθώς τράβηξε τον διαιτητή. Κόκκινη κάρτα και στον Σέρβο σέντερ φορ, αλλά και τον Μάρκο Σίλβα που διαμαρτυρήθηκε έντονα. Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπρούνο Φερνάντες για το 1-1 στο 75'. Επιπλέον, στο 77' ο Σάμπιτσερ έκανε το 2-1 και στις καθυστερήσεις (90'+6) ο Φερνάντες το τελικό 3-1.

Η Μπράιτον είχε πολύ εύκολο έργο κόντρα στην Γκρίμσμπι. Το τελικό 5-0 τα «λέει» όλα! Αν και το πρώτο μέρος έληξε 1-0 με το τέρμα του Ούνταβ στο 6'. Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ντε Τσέρμπι κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Ο Φέργκιουσον στο 51' πέτυχε το 2-0, ενώ σκόραρε και στο 56' αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 70' όμως σκόραρε και το γκολ μέτρησε για το 3-0. Ο Μαρτς στο 82' σημείωσε το 4-0, για να βάλει ο Μιτόμα το… κερασάκι στην τούρτα, στο 90', για το τελικό 5-0.

Πολλά γκολ και στο ματς της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την Μπλάκμπερν. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 3-2 και πέρασαν στην 4άδα του FA Cup. Ο Μπρέρετον Ντίας με πέναλτι στο 21' άνοιξε το σκορ, αλλά το αυτογκόλ του Γκάλαχερ στο 28' έφερε το 1-1. Στο 60' ο Σμόντιτς σημείωσε το 1-2. Αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήρθε… τούμπα από την ομάδα της Σέφιλντ. Διότι στο 81' ο ΜακΜπέρνι ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 90'+1 ο Ντόιλ διαμόρφωσε το 3-2 που έφερε και την πρόκριση.

Η κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου Αγγλίας

  • Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr