Ποδόσφαιρο

«Λευκή» ισοπαλία στην OPAP Arena [vids]

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 23:42

Το αθηναϊκό ντέρμπι ήταν ματς για γερά νεύρα με τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να μένουν ισόπαλοι 0-0.

«Λευκή» ισοπαλία στην OPAP Arena [vids]

Χωρίς νικητή έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Μια αναμέτρηση για γερά νεύρα, όπου κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του. Λιγοστές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, με τη «μάχη» του πρωταθλήματος να φουντώνει ακόμη περισσότερο.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 10λεπτο, όπου η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Παναθηναϊκός σωστή νοοτροπία. Η πρώτη καλή στιγμή στο αθηναϊκό ντέρμπι ήρθε στο 16' με το σουτ του Αραούχο, ενώ στο 18' ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να απειλήσει. Ο Άμραμπατ πήρε κίτρινη στο 19' για φάουλ στο πρόσωπο του Χουάνκαρ. Πέντε λεπτά αργότερα (24'), ο Μαροκινός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε το στόχο. Στο 32' ο Άμραμπατ «γλίτωσε» την κίτρινη για φάουλ στον Χουάνκαρ.

Ακόμη, στο 36', οι «πράσινοι» φώναξαν για χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή. Ακολούθησε ένα δίλεπτο με δύο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν το σκηνικό στο ματς. Αρχικά στο 42' με τον Ρότα να κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια, αλλά κάκιστο τελείωμα! Τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Επίσης, στο επόμενο λεπτό ο Άμραμπατ «έκοψε» την μπάλα με το χέρι και γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη από τον Νταμπάνοβιτς!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τεράστια ευκαιρία των «πράσινων», καθώς στο 46' ο Αθανασιάδης σταμάτησε τους Μαντσίνι και Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια ο Τσέριν αστόχησε!

Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήρθε με δύο ευκαιρίες στο διάστημα 47'-48'. Ο Μπρινιόλι στην πρώτη είπε… όχι στον Γιόνσον, ενώ στη δεύτερη ξανά ο Σουηδός απείλησε με κεφαλιά.

Το ματς είχε ανοίξει και στο 52' ο Ιωαννίδης απείλησε, αλλά τον σταμάτησε την τελευταία στιγμή ο Μήτογλου. Ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ ήταν εκείνος που βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή στο 73', αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

Με το ματς να μπαίνει στην τελική του ευθεία, ο Παναθηναϊκός είχε στο 90'+1 την δική του ευκαιρία με τον Παλάσιος, αλλά δεν έκανε εκείνος καλό τελείωμα. Επιπλέον, στο 90'+8 υπήρξε αποβολή του Τσοκάι για σκληρό φάουλ στον Πινέδα.

Επιπλέον, στο 90'+10 καταλογίστηκε πέναλτι σε φάση με πρωταγωνιστές τους Παλάσιος και Αραούχο. Τελικά, μέσω του VAR άλλαξε την απόφασή του ο Νταμπάνοβιτς. Αν και υπήρχε επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον Σένκεφελντ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (70' Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81' Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70' Ελίασον), Άμραμπατ (46' Τσούμπερ), Πινέδα, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (88' Τσοκάι), Ρούμπεν, Τσέριν (65' Μπερνάρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80' Βέρμπιτς), Μαντσίνι (65' Κλέινχεϊσλερ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.