Ποδόσφαιρο

Ο τίτλος χάραξε... ρότα για τη Βαρκελώνη [vids]

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 00:03

Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα, 2-1 με ανατροπή κόντρα στη Ρεάλ στο «Camp Nou» και +12 οι «blaugrana».

Ο τίτλος χάραξε... ρότα για τη Βαρκελώνη [vids]

Το μεγάλο ντέρμπι στην La Liga είχε νικητή. Ωστόσο, η νίκη της Μπαρτσελόνα έχει τεράστια αξία. Μιας και η ομάδα του Τσάβι που επικράτησε 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε πολύ μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Καθώς ξέφυγε με +12 (σ.σ.: 68 με 56) των «merengues» μετά από 26 αγωνιστικές. Βάσει όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα στο ισπανικό πρωτάθλημα, αυτό το προβάδισμα των Καταλανών ισοδυναμεί με μισό πρωτάθλημα!

Το ντέρμπι ξεκίνησε με την ευκαιρία της Μπαρτσελόνα στο 6' να απειλεί με τον Ραφίνια και την Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται με 1-0 στο 9' με το αυτογκόλ του Αραούχο. Μετά το γκολ των «merengues» η ομάδα του Τσάβι ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε. Έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Κουρτουά ήταν σε καλή βραδιά, με σημαντικές επεμβάσεις. Τελικά, στο 45' ο Ραφίνια έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Σέρτζι Ρομπέρτο με δεύτερο σουτ, έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Με το ματς να είναι ισόπαλο, τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης ρίσκαραν στο φινάλε. Οι Μαδριλένοι έφτασαν στο 81' στο γκολ με τον Ασένσιο. Ωστόσο, όπως φάνηκε στο VAR από τον έλεγχο της φάσης ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι, με τους «blaugrana» να βγαίνουν μπροστά στο φινάλε και με τον Κεσί, στο 90'+2, να φτάνουν στο γκολ της νίκης (2-1) και ενδεχομένως του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα κυριακάτικα ματς, Σοσιεδάδ, Μπέτις και Βιγιαρεάλ συνέχισαν με νίκες. Άρα, η «μάχη» για την έξοδο στο UEFA Champions League καλά κρατεί! Αντίθετα, η Χετάφε πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στην Σεβίλλη, με τους «rojiblancos» της Ανδαλουσίας να μένουν μια θέση κάτω από την αντίπαλό τους (σ.σ.: είναι στην 13η και την 14η θέση στη La Liga).

Μπέτις - Μαγιόρκα 1-0

(46' Μπόρχα Ιγκλέσιας)

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 0-3

(14' Τσουκουέζε, 86', 90'+3 Μοράλες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Έλτσε 2-0

(48' Κούμπο, 90' Μπαρενετσέα)

Χετάφε - Σεβίλλη 2-0

(50' Moυνίρ, 90'+5 Ουνάλ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr