Ποδόσφαιρο

Elite Round: Εξαιρετική η Ελλάδα, 3-0 την Εσθονία

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 23:45

Ιδανική πρεμιέρα στην Elite Round για την Εθνική Νέων, που νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Εσθονίας, στον όμιλο που διεξάγεται στην Ιρλανδία.

Elite Round: Εξαιρετική η Ελλάδα, 3-0 την Εσθονία

Με το… δεξί άρχισε η Ελλάδα τους αγώνες της, για την Elite Round του EURO U19. Καθώς, η εθνική Νέων νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Εσθονίας, στο Waterford Sports Centre. Έτσι πήρε την πρώτη της νίκη. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σλοβακία επικράτησε 2-1 της οικοδέσποινας Ιρλανδίας. Κατά συνέπεια, Ελλάδα και Σλοβακία είναι οι δύο ομάδες που φαίνεται πώς θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Διότι το εισιτήριο παίρνει μόνο ο πρώτος του ομίλου.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 21', όταν ο Σπυράκος συνεργάστηκε άψογα με τον Τζίμα που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ. Δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-0. Στο 27' η «γαλανόλευκη» κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Σπυράκου από τον Κάιτ. Ο Τζίμας το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Επιπλέον, στις καθυστερήσεις (90'+5) ο Νικολάου με δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Άλο Μπάρενγκρουμπ): Νόουμ, Παλούταγια, Κάιτ, Κολόμποφ, Κανέ, Οττί (46' Σβεντόβσκι), Λουτς (70' Σμιρνόφ), Βέτκαλ, Σακάριας (55' Λέτμετς), Σιλαμά, Οουνάπου (90'+2 Ορλόφ).

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Κεραμίτσης, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Τασιούρας (46' Γεωργιάδης), Συμεωνίδης, Σμυρλής (65' Σταυρόπουλος), Κωττάς (65' Γκολφίνος), Γκούμας (73' Κυριόπουλος), Σπυράκος, Τζίμας (73' Νικολάου).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr