Ποδόσφαιρο

Τα «τρία λιοντάρια» έγραψαν ιστορία στη Νάπολι [vid]

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 23:42

Η Αγγλία νίκησε μετά από 62 χρόνια επί ιταλικού εδάφους, 2-1 την «Σκουάντρα Ατζούρα», με τον Κέιν να γίνεται πλέον αρχισκόρερ -54 γκολ- στην ιστορία της.

Τα «τρία λιοντάρια» έγραψαν ιστορία στη Νάπολι [vid]

Ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα πέτυχαν οι Άγγλοι, απόψε, επί ιταλικού εδάφους. Με την πρώτη τους νίκη εκεί, μετά από 62 χρόνια. Τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν 2-1 την Ιταλία και πήραν προβάδισμα για την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024. Μεγάλη βραδιά για τον Χάρι Κέιν που έφτασε τα 54 γκολ με το εθνόσημο και έγινε κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας. Έτσι, το σερί των 40 ματς χωρίς ήττα, σε προκριματικά EURO, των Ιταλών σταμάτησε απόψε στο «Diego Armando Maradona Stadium».

Τα «τρία λιοντάρια» πήραν το προβάδισμα από στατική φάση. Στο 13' ο Σάκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κέιν έκανε το σουτ. Ωστόσο, η μπάλα κόντρα στα σώματα και ο Ράις με νέο σουτ άνοιξε το σκορ (0-1). Ένα γκολ που ανέβασε την ψυχολογία των Άγγλων. Αν και στο 39' οι Ρετέγκι και Σπινατσόλα δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία για το 1-1, στο 40' η ομάδα του Σάουθγκεϊτ κέρδισε πέναλτι. Χέρι του Ντι Λορέντσο και πέναλτι με τη βοήθεια του VAR, αν και οι Ιταλοί «φώναξαν» για επιθετικό φάουλ. Τελικά στο 44' ο Κέιν το εκτέλεσε για το 0-2. Με το γκολ αυτό έφτασε τα 54, ξεπέρασε τον Ρούνεϊ και έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας. Το πρώτο μέρος έληξε με την ευκαιρία του Γκρίλις.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους, στο 51', ο Πελεγκρίνι έχασε σημαντική ευκαιρία για να ξαναβάλει την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο ματς. Αλλά στο 56' ήρθε το 1-2. Σε μια φάση που ήταν εξαιρετικός συνδυασμός. Ο Μπαρέλα έδωσε στον Βεράτι, εκείνος στον Πελεγκρίνι και αυτός με την σειρά του στον Ρετέγκι που σκόραρε στο ντεμπούτο του. Μια ακόμη ευκαιρία στο 77' με τον Πολιτάνο. Στο 80' ο Σο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Αλλά η Ιταλία δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στα περίπου 15 λεπτά που παίχθηκε μπάλα, ως τη λήξη του ματς. Με τα «τρία λιοντάρια» να πετυχαίνουν μια τεράστια νίκη επί ιταλικού εδάφους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr