Ποδόσφαιρο

Η βραδιά του Κριστιάνο, του Χόιλουντ και των φαβορί [vids]

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 00:00

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και ο επιθετικός της Αταλάντα έκλεψαν την παράσταση. Ο πρώτος έγινε ρέκορμαν συμμετοχών με εθνικές ομάδες, ενώ ο δεύτερος έκανε χατ-τρικ με την Δανία.

Η βραδιά του Κριστιάνο, του Χόιλουντ και των φαβορί [vids]

Δύο πρόσωπα ξεχώρισαν το βράδυ της Πέμπτης στις αναμετρήσεις των προκριματικών του EURO 2024. Αφενός ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αφετέρου ο Ράσμους Χόιλουντ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία όλων των εθνικών ομάδων, φτάνοντας τα 197 ματς. Γιόρτασε, δε, το σπουδαίο αυτό ρεκόρ με δύο γκολ στη νίκη 4-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν. Επιπλέον, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο των Πορτογάλων.

Ο επιθετικός της Αταλάντα, από την πλευρά του, ήταν εκπληκτικός. Με δικό του χατ-τρικ οδήγησε τη Δανία σε νίκη 3-1 κόντρα στην Φινλανδία στο «Parken». Έγινε δε ο πρώτος Δανίας μετά τον Μίκαελ Λάουντρουπ με τρία γκολ σε ένα ματς, σε προκριματικά EURO, μετά το 1983. Τότε ο Λάουντρουπ είχε σκοράρει 3 τέρματα στο Δανία-Λουξεμβούργο 6-0 (12 Οκτώβριου 1983).

Επιπλέον, στα άλλα ματς τα φαβορί πήραν τις νίκες. Η Βόρεια Ιρλανδία κόντρα στο Σαν Μαρίνο, η Βόρεια Μακεδονία επί της Μάλτας και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη κόντρα στην Ισλανδία. Εξαίρεση της βραδιάς το ματς της Σλοβακίας με το Λουξεμβούργο, που έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Δανία - Φινλανδία 3-1

(21', 82', 90'+3 Χόιλουντ - 53' Άντμαν)

Πορτογαλία - Λιχτενστάιν 4-0

(8' Κανσέλο, 47' Μπ. Σίλβα, 51' πέν., 63' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Σαν Μαρίνο - Βόρεια Ιρλανδία 0-2

(24', 55' Τσαρλς)

Βόρεια Μακεδονία - Μάλτα 2-1

(66' Ελμάς, 72' Τσουρλίνοφ - 86' Γιανίκ)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ισλανδία 3-0

(14', 40' Κρούνιτς, 63' Ντέντιτς)

Σλοβακία - Λουξεμβούργο 0-0

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr