Ποδόσφαιρο

«Διαστημική» Γαλλία, έκανε… φύλλο και φτερό τους «οράνιε» [vid]

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 23:51

Σούπερ μπάλα από τους «τρικολόρ» που συνέτριψαν 4-0 την Ολλανδία. Τρία γκολ ως το 21', δύο τέρματα ο Εμπαπέ.

«Διαστημική» Γαλλία, έκανε… φύλλο και φτερό τους «οράνιε» [vid]

Το ντέρμπι του ομίλου της εθνικής Ελλάδας μόνο ντέρμπι δεν ήταν τελικά. Διότι η Γαλλία «διέλυσε» με 4-0 την Ολλανδία, στο Παρίσι. Η ομάδα του Ντεσάν ήταν εκπληκτική και έφτασε στο 3-0 μετά από 20'47''. Είναι χαρακτηριστικό πώς οι «τρικολόρ» είχαν να πετύχει κάτι ανάλογο, δηλαδή τόσο νωρίς 3 γκολ σε ένα ματς από το 1953, σε αναμέτρηση κόντρα στο Λουξεμβούργο!

Μόλις στο 2' ο Εμπαπέ έστρωσε στον Γκριεζμάν που άνοιξε το σκορ (1-0). Επίσης στο 8' ο Γκριεζμάν εκτέλεσε φάουλ, ο Σίλενσεν απέκρουσε ασταθώς και ο Ουπαμεκανό πέτυχε από κοντά το 2-0. Στη συνέχεια, στο 21' ο Εμπαπέ αξιοποίησε την πάσα του Τσουαμενί για το 3-0. Ενδιάμεσα, στο 11', ο Ερνταντέζ είχε κόψει τον Μπέργκχαους την τελευταία στιγμή. Ευκαιρία είχαν οι «οράνιε» στο 32' με τον Ντεπάι.

Οι Ολλανδοί είχε και στο δεύτερο μέρος φάσεις. Θέλησαν να απειλήσουν την εστία του Μενιάν. Αλλά είτε ο Γάλλος γκολκίπερ, είτε οι αμυντικοί των «τρικολόρ» έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Έτσι, στο 88' ήρθε ξανά ο Εμπαπέ να διαμορφώσει το 4-0. Η ομάδα του Κούμαν άγγιξε το γκολ στις καθυστερήσεις. Όταν, δηλαδή, κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ουπαμενακό. Αλλά ο Μενιάν απέκρουσε την εκτέλεση του Ντεπάι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr