Ποδόσφαιρο

Πρεμιέρα με ήττα για την Κύπρο [vid]

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 - 18:23

Η ομάδα του Κετσπάγια δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε 3-0 από τη Σκωτία, χωρίς να έχει μια καθαρή φάση στο ματς.

Πρεμιέρα με ήττα για την Κύπρο [vid]

Με το… αριστερό ξεκίνησε η Κύπρος τα προκριματικά του EURO 2024. Η ομάδα του Κετσπάγια ηττήθηκε 3-0 από τη Σκωτία στη Γλασκόβη. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε «φυσιολογικά», καθώς η εθνική Κύπρου δεν κατάφερε να φτιάξει μια «καθαρή» ευκαιρία σε όλο το ματς. Στις καθυστερήσεις (90'+5) έχασε και τον Ιωάννου, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Σκωτσέζοι ήταν περισσότερο κινητικοί από την αρχή του ματς. Έτσι, στο 13' ο Χίκεϊ υποχρέωσε τον Δημητρίου σε δύσκολη επέμβαση. Η… απάντηση των Κυπρίων ήρθε στο 17' με το σουτ του Κάστανου, που δεν ανησύχησε τον Γκαν. Τελικά, στο 21' ήρθε στο γκολ των γηπεδούχων. Σέντρα του Ρόμπερτσον από τα αριστερά, ο ΜακΓκίν από κοντά πλάσαρε εύστοχα (1-0). Ακόμη, στο 27' ο Αρτυματάς επιχείρησε να σκοράρει από μακριά, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Γκαν. Τέλος, στο 43' ο Δημητρίου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Άνταμς.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε. Αλλά η ομάδα του Στιβ Κλαρκ συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Η Σκωτία πίεσε για να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Όμως, τόσο ο Δημητρίου όσο και οι αμυντικοί της Κύπρου κράτησαν το 1-0. Μετά το 85' έγιναν τα… πάντα. Στο 85' ο Γκαν μπλόκαρε το σουτ του Κακουλλή. Ωστόσο, στο 87' ο Κρίστι έκλεψε από τον Ιωάννου, ο Ντάικς έπιασε την κεφαλιά και ο ΜακΤόμινεϊ με κοντινό σουτ πέτυχε το 2-0. Επίσης, στις καθυστερήσεις (90'+3) ο Ρόμπερτσον έδωσε έτοιμο γκολ για τον ΜακΤόμινεϊ που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Τίρνεϊ, Πόρτεους, Χάνλεϊ, Χίκεϊ (80' Πάτερσον), Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (67' ΜακΤόμινεϊ), Τζακ (67' Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκιν, Άνταμς (58' Ντάικς).

ΚΥΠΡΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Δημητρίου, Αντωνίου, Κούσουλος (46' Ν. Σπόλιαριτς), Γκόγκιτς (79' Λοΐζου), Ρομπέρζ, Ν. Ιωάννου, Λαΐφης, Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου (68' Χαραλάμπους), Κάστανος (79' Τζιωνής), Πίττας (68' Κακουλλής).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr