Ποδόσφαιρο

Διαφώνησαν οι Top-6 για την διαιτησία στη συνάντηση με την ΕΠΟ

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 18:26

Μερικές φορές ξέφυγε η κουβέντα και ανέβηκαν οι τόνοι, ενώ αποτέλεσμα δεν υπήρξε, με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ να κάνει μια καταγγελία για τον διαιτητή του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Διαφώνησαν οι Top-6 για την διαιτησία στη συνάντηση με την ΕΠΟ

Η Super League πέρασε την μεγάλη της Δευτέρα με την συνάντηση που έγινε στην ΕΠΟ ανάμεσα στο Top-6 και τους Στιβ Μπένετ, Τάκη Μπαλτάκο.

Μια συνάντηση που έγινε στην ΕΠΟ με αφορμή την διαιτησία. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Super League και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος. Αλλά μέσω skype ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης καθώς και ο ιδιοκτήτης του Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Επίσης τον Άρη εκπροσώπησε ο δικηγόρος του κύριος Μπιλίρης.

Ήταν πολλές οι στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι. Οι φωνές ακούγονταν μέχρι έξω που ήταν μαζεμένοι οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες.

Πρώτος αποχώρησε από τη συνάντηση ο Γιάννης Αλαφούζος. Είχε ενημερώσει πως θα δεν θα μπορούσε να καθίσει πολύ ώρα, λόγω μιας σημαντική υποχρέωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση είπε: «Θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς ξένους διαιτητές αλλά δεν θα είχαμε πρόβλημα να σφυρίξουν κι Έλληνες. Καθώς φέτος λιγότερα λάθη έχουν κάνει από τους ξένους τύπου Νταμπάνοβιτς. Με την προϋπόθεση, όμως, να κρίνονται αυστηρά και στο πρώτο σοβαρό λάθος να τιμωρούνται, να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους».

Μετά έφυγε ο Αχιλλέας Μπέος. Νωρίτερα στη συνάντηση ακούγονταν οι φωνές του. Έκανε λόγο για καταγγελίες κι έφυγε έξαλλος.

Στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων:

"Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τόσοι δημοσιογράφοι, τόσος κόσμος, αφήνετε την ώρα σας, να γράψετε τι; Να πάρετε δηλώσεις για ποιο πράγμα; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται, όχι στο Τζιμπουτί, σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία. Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ. Τους ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Να μην έχουμε αίματα.".

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, κατά την αποχώρηση του δεν θέλησε να πει κάτι. Τελευταίος έφυγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που αρκέστηκε να πει: "Περιμένετε από μένα να σας πω τι είναι η ΕΠΟ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει".

"Η ΑΕΚ σέβεται τους θεσμούς"

Από την μεριά του ο CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, είπε: "Προσπαθούν να το καταστρέψουν επειδή δεν μπορούν να το κάνουν δικό τους. Ο κ. Μελισσανίδης κι η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Εγινε σαφές ότι οποιοσδήποτε ορισμός γίνεται μόνο μέσω της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Μακριά από ορισμούς από ανθρώπους που έχει αποβάλει το ποδόσφαιρο, όπως ο κύριος Κλάτενμπεργκ. Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα όλων των εποχών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το διεκδικούν τέσσερις ομάδες. Όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από την τοξικότητα και τους οπαδούς. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται, επαναλαμβάνω, τους θεσμούς, τους προστατεύει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα".

Ο ΠΑΟΚ και η καταγγελία

Super League: Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τόνισε:

«Μετά από μία τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε αυτή τη σεζόν και στις προηγούμενες. Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε στήριξη στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ ώστε να τελειώσει ομαλά η σεζόν. Και την άποψη ότι ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές είναι η ΚΕΔ.

Καμία ομάδα και λίγκα δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό», ανέφερε αρχικά ο Γκαγκάτσης για τη σύσκεψη.

Και συνέχισε: «Είχαμε μία σοκαριστική καταγγελία-αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ. Ο οποίος μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από ξένο διαιτητή, χωρίς να φαίνεται τ’ όνομά του. Ο οποίος αυτό-προτάθηκε να έρθει στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη.

Αυτή η καταγγελία είναι σοβαρή. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει βρει διαιτητές γι' αυτό το παιχνίδι και ο συγκεκριμένος εξέφρασε την επιθυμία του ν' αλλάξουν οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος».

Πάει στην UEFA ο Μπαλτάκος

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, δήλωσε:

«Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α' κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.