Ποδόσφαιρο

Η Εθνική είχε κέφια, αλλά όχι γκολ [vids]

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 20:54

Ισοπαλία 0-0 στην «OPAP Arena» για την Ελλάδα με την Λιθουανία, σε φιλική αναμέτρηση.

Η Εθνική είχε κέφια, αλλά όχι γκολ [vids]

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στο Γιβραλτάρ, όπου η Ελλάδα είχε και πολλές τελικές, τρία γκολ και τρία δοκάρια, κόντρα στη Λιθουανία αυτό δεν συνέβη. Μιας και η Εθνική αυτή τη φορά δεν αξιοποίησε τις πολλές τελικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Έτσι έμεινε στο 0-0 με την Λιθουανία, αν και είχε 32 τελικές.

Αν και το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ, η Ελλάδα είχε στο διάστημα αυτό 20 τελικές. Εκ των οποίων, όμως, μόλις οι τρεις στην εστία. Επιπλέον στις μισές, δηλαδή σε 10, υπήρξε η παρέμβαση των Λιθουανών στο φινάλε. Επίσης, η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 63%-37% για την γαλανόλευκη. Ακόμη, η εθνική ομάδα κέρδισε 9 κόρνερ -έναντι ενός των φιλοξενούμενων- αλλά το γκολ δεν ήρθε!

Από νωρίς άρχισαν οι τελικές για την Ελλάδα. Μόλις στο 3' με τον Παυλίδη, ενώ στο 7' ήταν ο Σιώπης με σουτ εκτός περιοχής.

Στη συνέχεια, στο 16', ο Μασούρας απείλησε, αλλά η προβολή του Λασίτσκας ήταν καθοριστική. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο γκολκίπερ Ζούμπας. Ο Λιθουανός τερματοφύλακας έπιασε… δουλειά. Απέκρουσε το φάουλ του Μπακασέτα στο 27'.

Μετά, στο 32', είπε… όχι στον Μασούρα.

Στο 45' έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαυροπάνου.

Επίσης, στο 45'+2 ο Τσέρνιτς έκοψε πάνω στη γραμμή στην μπάλα, μετά την προσπάθεια του Μαυροπάνου. Με το πρώτο μέρος να λήγει με το σουτ του Παυλίδη.

Βέβαια, το σκηνικό δεν άλλαξε ριζικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά οι αλλαγές του Γιανκάουσκας έδωσαν τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να κερδίσουν μέτρα. Ακόμη, είχαν τις πρώτες τους τελικές.

Νωρίτερα, πάντως, στο 50' ο Ζούμπας απέκρουσε το σουτ του Μπακασέτα. Η πρώτη τελική των Λιθουανών ήρθε στο 57' με τον Σιργκέντας, ενώ στη δεύτερη (64') χρειάστηκε να επέμβει ο Έλληνας γκολκίπερ στο σουτ του Νοβικόβας.

Στο 68' ο Φορτούνης θέλησε να βρει τον Μασούρα, αλλά ο Παυλίδης βρήκε την μπάλα και στέρησε στην εθνική ομάδα το γκολ. Μια ακόμη ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 74'. Επίσης, στο 83' ο Καζουκόλοβας πάνω στη γραμμή έκοψε το σουτ του Γιαννούλη, με τον Ζούμπας εξουδετερωμένο. Η πίεση δεν έφερε… καρπούς και το ματς έληξε 0-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (23' Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69' Κωνσταντέλιας), Μασούρας (81' Μασούρας), Φορτούνης (81' Παπανικολάου), Παυλίδης (69' Γιακουμάκης).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Ζούμπας, Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις (46' Αρμάλας), Μπενέτα (46' Μπαραβίκας), Ρομανόφσκι (46' Σιργκέντας), Σλίβκα (79' Σίμκους), Γκινέιτις, Νοβικόβας, Τσέρνιτς (61' Ούπστας), Παουλάουσκας (46' Λαουκζέμις).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr