Ποδόσφαιρο

Η Γαλλία πέρασε από το Δουβλίνο [vid]

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 23:38

Το γκολ του Παβάρ στις αρχές του β' ημιχρόνου (50'), έδωσε στους «τρικολόρ» τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Ιρλανδία.

Η Γαλλία πέρασε από το Δουβλίνο [vid]

Η Γαλλία έκανε το 2/2 στον όμιλο της Ελλάδας. Πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ιρλανδίας, επικρατώντας 1-0. Όμως τα πρόσωπα του ματς ήταν δύο. Αφενός ο σκόρερ Παβάρ. Αφετέρου, ο γκολκίπερ Μενιά με την εκπληκτική του επέμβαση στο φινάλε, που κράτησε τη νίκη για τους «τρικολόρ».

Οι Γάλλοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Με το ποσοστό τους να φτάνει στο 61%, έναντι του 39% των Ιρλανδών. Ωστόσο, «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ δεν είχαν στο διάστημα αυτό! Η ομάδα του Στίβεν Κένι κατάφερε να μπλοκάρει στο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών την αντίστοιχη του Ντιντιέ Ντεσάν. Έτσι, το αποτέλεσμα στα μισά του ματς ήταν ισόπαλο 0-0.

Εξάλλου, οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους! Οι μεν Γάλλοι είχαν 5 τελικές, οι δε Ιρλανδοί 2 από την πλευρά τους. Ωστόσο καμία από τις συνολικά 7 τελικές των δύο ομάδων δεν ήταν στην αντίπαλη εστία. Επίσης, έχει σημασία πώς η Ιρλανδία είχε περισσότερα κόρνερ από τους «τρικολόρ» (σ.σ.: 3 με 1).

Τελικά η γαλλική ομάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το κλέψιμο του Παβάρ και το ψηλοκρεμαστό σουτ στο 50', έφεραν το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Παρότι οι Γάλλοι βρέθηκαν μπροστά με 1-0, δεν άλλαξε το τέμπο του ματς. Η διαφορά ήταν πώς οι Ιρλανδοί αύξησαν λίγο τα ποσοστά τους, όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας.

Οι «τρικολόρ» απείλησαν με τον Ντιαμπί στο 69'. Στο φινάλε του ματς, οι Ιρλανδοί πίεσαν. Έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 90'. Αλλά στην κεφαλιά του Κόλινς, μετά το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μενιά με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 1-0 των Γάλλων!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr