Ποδόσφαιρο

Πρώτη νίκη για την Ολλανδία [vid]

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 23:50

Επικράτησε 3-0 του Γιβραλτάρ που έπαιζε με 10 παίκτες από το 51'. Δύο γκολ από τον στόπερ Ακέ.

Πρώτη νίκη για την Ολλανδία [vid]

Την πρώτη τους νίκη στον όμιλο πέτυχαν οι «οράνιε». Η ομάδα του Κούμαν μετά τη συντριβή με 4-0 στην πρεμιέρα, στο Παρίσι, από τη Γαλλία, πήραν το τρίποντο κόντρα στο Γιβραλτάρ. Αλλά το τελικό 3-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ δεν ήρθε και τόσο εύκολα. Αν σκεφτεί κανείς πώς στο 51' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, το τρίτο γκολ ήρθε στο 82'.

Από την αρχή του ματς οι «οράνιε» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ. Όμως, η ομάδα του Κούμαν είχε ένα θέμα. Έφτανε άνετα στην περιοχή του Κόλινγκ. Αλλά εκεί κάτι δεν λειτουργούσε καλά. Είτε ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ επενέβη, είτε οι παίκτες της Ολλανδίας δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Συνολικά 16 τελικές στα πρώτα 45 λεπτά, εκ των οποίων οι 4 στο τέρμα. Αλλά και κατοχή μπάλας που έφτασε το 71%, μαζί με 9-0 κόρνερ. Ωστόσο μόλις μια φορά κατάφεραν οι Ολλανδοί να σκοράρουν. Στο 23' με την κεφαλιά του Ντεπάι που πρόλαβε την έξοδο του Κόλινγκ.

Αλλά πολλά άλλαξαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Καταρχάς στο 50' ήρθε στο 2-0. Με την κεφαλιά του Ακέ μέσα από την περιοχή, που πήγε δοκάρι και μέσα. Στο επόμενο λεπτό (51') το Γιβραλτάρ έμεινε με δέκα παίκτες. Καθώς ο Γουόκερ είδε την κόκκινη κάρτα, με τις ισορροπίες να αλλάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά, ο Κόλινγκ συνέχισε να κάνει επεμβάσεις, τη μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει 2-0 στα μισά του δευτέρου μέρους. Τελικά, οι «οράνιε» στο 82' σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ξανά με τον Ακέ, με σουτ από το ύψος της περιοχής για το τελικό 3-0.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr