Ποδόσφαιρο

Premier League: Στο Hall of Fame οι Βενγκέρ και Σερ Αλεξ Φέργκιουσον

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 13:56

Ο Σερ Αλεξ και ο Αρσέν Βενγκέρ εισήχθησαν επίσημα στο Hall of Fame της Premier League. Αποτελούν τους πρώτους προπονητές που έλαβαν αυτήν την τιμή.

Premier League: Στο Hall of Fame οι Βενγκέρ και Σερ Αλεξ Φέργκιουσον

Το Hall of Fame τιμά άτομα που έχουν εξαιρετικό ρεκόρ στην Premier League. Είναι η υψηλότερη ατομική διάκριση που απονέμεται από την αγγλική ανώτερη κατηγορία.

Με την ορκωμοσία τους, ο Φέργκιουσον και ο Βενγκέρ επιβραβεύονται για τις πρωτόγνωρες επιτυχίες τους σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αντίστοιχα. Ο Φέργκιουσον οδήγησε τη Γιουνάιτεντ σε 13 τίτλους, καθιστώντας τον έτσι ως τον πιο επιτυχημένο προπονητή στη κατηγορία. Ήταν προπονητής εκεί από το 1986 έως το 2013. Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε επίσης δύο φορές το Champions League κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα στο Hall of Fame της Premier League. Είναι τιμή μου να λαμβάνω τέτοια αναγνώριση», είπε ο Φέργκιουσον σε μια πρώτη αντίδραση.

Ο Βενγκέρ ήταν στο τιμόνι της Άρσεναλ μεταξύ 1996 και 2018, κατακτώντας τρεις τίτλους εκείνη την περίοδο. Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά ήταν αυτό της σεζόν 2003/04. Η Άρσεναλ κατέκτησε αήττητη τον τίτλο. Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία της Premier League δεν το έχει καταφέρει. «Είμαι πολύ ευγνώμων που επιλέχθηκα για το Hall of Fame της Premier League», είπε ο περήφανος Αρσέν Βενγκέρ. «Πάντα θέλαμε να δώσουμε στους οπαδούς κάτι ξεχωριστό και όταν έχεις παίκτες που είναι ικανοί για αξιόλογα πράγματα, η δέσμευση στην τελειότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr