Ποδόσφαιρο

Τιμωρία-σοκ στην Κολωνία: Δύο χρόνια απαγόρευσης μεταγραφών!

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 19:31

Η Κολωνία τιμωρήθηκε από την FIFA με απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες σεζόν, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία έκρινε πως αποκτήθηκε παράνομα τον περσινό Γενάρη ο Σλοβένος, Γιάκα Τσούμπερ-Ποτότσνικ.

Τιμωρία-σοκ στην Κολωνία: Δύο χρόνια απαγόρευσης μεταγραφών!

«Ο κατηγορούμενος (σ.σ. Κολωνία) απαγορεύεται να εγγράψει νέους παίκτες, είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο, για τις επόμενες δύο πλήρεις και διαδοχικές περιόδους εγγραφής μετά την έκδοση της παρούσας απόφασης», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Ποτότσνικ μεταπήδησε στην Κολωνία στις 31 Ιανουαρίου του 2022 ως ελεύθερος. Μια ημέρα νωρίτερα, η μητέρα του έλεγε ότι έλυσε το συμβόλαιο με τον σύλλογο της πατρίδας του, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, το οποίο είχε ισχύ μέχρι το 2024. Η Ολίμπια κατηγόρησε την Κολωνία για υποκίνηση παραβίασης της σύμβασης και μήνυσε τη γερμανική ομάδα, με τη FIFA να παίρνει το μέρος των Σλοβένων.

Επομένως, η απαγόρευση θα ισχύει για το καλοκαίρι και τον χειμώνα που έρχεται και θα επηρεάσει ολόκληρο τον σύλλογο, όχι μόνο τους νέους. Σε μια περίοδο που η Κολωνία κινδυνεύει να χάσει δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της όπως ο Γιόνας Έκτορ και ο Έλιες Σκίρι.

Επιπλέον, η Κολωνία πρέπει να πληρώσει 54.000 ευρώ για τον Ποτότσνικ, ενώ ο ίδιος ο παίκτης θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό για τέσσερις μήνες και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τους αγώνες U19 στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο γερμανικός σύλλογος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS εντός των 21 προσεχών ημερών, διαφορετικά θα αποδεχθεί την πολύ σκληρή ποινή που ναρκοθετεί την παρουσία της στον κόσμο της Bundesliga.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr