Ποδόσφαιρο

Οι «blaugrana» φεύγουν από το «Camp Nou»! [vid]

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 23:57

Για κάτι περισσότερο από μία σεζόν, θα αποχωριστούν την έδρα τους λόγω… ανακαίνισης. Θα αγωνίζονται στο «Estadi Olímpic».

Οι «blaugrana» φεύγουν από το «Camp Nou»! [vid]

Το φινάλε της φετινής σεζόν θα βρει, όπως όλα δείχνουν, την Μπαρτσελόνα πρωταθλήτρια Ισπανίας. Με την φιέστα να λαμβάνει χώρα στο «Camp Nou». Ωστόσο μετά τέλος της σεζόν, οι «blaugrana» να αναγκαστούν να αποχωριστούν για καιρό το γήπεδό τους. Ο λόγος; Οι εργασίες ανακαίνισης που θα γίνουν στη φυσική έδρα της ομάδας του Τσάβι. Με το «Camp Nou» να αλλάζει ριζικά όψη και να γίνεται ένα σύγχρονο, πλέον, γήπεδο από όλες τις απόψεις.

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, ενημέρωσε την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πώς την επόμενη σεζόν, δηλαδή τη σεζόν 2023-23, «μετακομίζει». Αφήνει το… σπίτι της για να μεταφερθεί στο «Estadi Olímpic». Το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης που βρίσκεται στο λόφο του Montjuïc. Την έδρα που έχει για πολλά χρόνια η Εσπανιόλ. Ένα γήπεδο χωρητικότητας 56.000 θέσεων. Εκεί, λοιπόν, θα δώσει η εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ισπανίας τα εντός έδρας ματς της επόμενης σεζόν.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα και το πλάνο των εργασιών στο «Camp Nou», αλλά και της επιστροφής της Μπαρτσελόνα εκεί, αυτό αναμένεται να συμβεί περίπου τον Νοέμβριο του 2024. Οι εργασίες θα αρχίσουν το καλοκαίρι και θα κρατήσει σχεδόν 15-16 μήνες. Επιπλέον, το κόστος των εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της φυσικής έδρας των «blaugrana» θα αγγίξει το 1,5 δις ευρώ!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr